750 Bilar i lager

Förbered bilen inför julen

Det lackar mot jul och för dig som drar iväg ut på vägarna för att träffa släkt och vänner finns en hel del att tänka på. Här får du tips och råd om hur du kan förbereda dig för en säker vistelse ute på vintervägarna.

Se över vinterdäckens skick och mönsterdjup

Innan du åker iväg till julfiranden, kolla vinterdäckens skick. Kontrollera mönsterdjupet, att däcktrycket är rätt och kolla över efter slitage eller allmänna skador. Om du hittar något fel, är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig. Kanske är det dags för nya vinterdäck?

 • Minsta mönsterdjup på dina vinterdäck, enligt lag, är 3 mm.

Beställ däck online

 

Undersök så lampor fungerar

Att lamporna på din bil fungerar är alltid viktigt, men kanske extra under vintern då vi har årets mörkaste månader. Ofta är det körning i snö och regn, vilket ställer höga krav på sikten. Se över dimljus, strålkastare, blinkers, backljus och bromsljus så att de fungerar samt rengör dem.

 

Byt ut vindrutetorkarna

Vindrutetorkare slits och blir hårda med tiden och behöver bytas ut med jämna mellanrum. Kör du med gamla och slitna torkarblad riskerar du sämre rikt, vilket är farligt i snöstorm eller vid körning under mörka vintermorgnar och -kvällar. Du hittar nya vindrutetorkare i våra butiker.

Bra att ha med i bilen i vinter

 • Varningstriangel.
 • Isskrapa, snöskyffel och snöborste.
 • Startkablar.
 • Extra filt och varma kläder.
 • Reflexväst.
 • Förbandsväska.
 • Ficklampa och extra batterier.
 • Bogserlina.
 • Grus i petflaska (bra om du kör fast).
 • Mobilladdare/powerbank.
 • Värmeljus och tändstickor/tändare.

Du hittar det mesta i någon av våra butiker, kom in till oss så hjälper vi dig vinterutrusta bilen. 

Hitta till våra butiker

Packa bilen med julklappar

Du som betalar med CarPay får varje månad exklusiva erbjudanden i våra butiker. Här kommer några tips inför kommande julklappar som kanske ska inhandlas. 

Se fler butikserbjudanden

Radiostyrd XC90

Denna radiostyrda Volvo XC90 i skala 1:14 med realistiska detaljer har oberoende fjädring samt belysning fram och bak. Mått 34,4cm x 14,8cm x 12,2cm. 

Volvokort/CarPaypris: 454 kr*
Ord. pris: 534 kr

Art nr 32220745
*Gäller till och med 15 januari 2024.

Älg gosedjur

Gullig, mjuk kompis med Volvo-järnmärket på benet. Storlek: 18,5 cm x 14 cm.

Volvokort/CarPaypris: 229 kr*
Ord. pris: 286 kr

Art nr 30673639
*Gäller till och med 15 januari 2024.

Isskrapa på spray

Tinar svårskrapad is på rutor och förhindrar ny isbildning. Flamfri formula. 500 ml.

Volvokort/CarPaypris: 99 kr*
Ord. pris: 154 kr

Art nr S12321
*Gäller till och med 15 januari 2024.

För en säker, snöfri körning

Snöborste och snöskyffel är alltid bra att ha med sig i bilen de kallare månaderna på året. Innan avfärd är det bra att borsta av bilen från snö och is. Det är dessutom inte lagligt att köra omkring i en bil täckt med stora lager snö, det kan göra att sikten och lampor skyms samt påverkar köregenskaperna. Skulle du fastna någonstans, är en skyffel bra att ha redo. 

Snöborste

Snöborste/isskrapa med "välvd" teleskopfunktion samt ställbar borste. Storlek: 109-139 cm.

Pris: 285 kr

Art nr KG63-581079

Snöskyffel

Praktisk snöskyffel med teleskopfunktion, perfekt att ha i bilen. Längd: 91 - 126 cm.

Pris: 305 kr

Art nr KG63-581004

Tänk på detta vid vinterkörning

Det är alltid av stor vikt att ta det lugnt i trafiken men under vintern krävs det extra mycket säkerhetstänk. Se till att hålla ordentligt avstånd till bilen framför, bromssträckan blir 3–4 gånger längre på vinterväglag.

Många tror att blixthalkan kommer först när det blir riktigt kallt, men den uppstår framför allt vid underkylt regn eller kraftig dimma. Risken är störst när temperaturen ligger mellan tre plusgrader och tre minusgrader. Blixthalkan, eller ishalkan, är väldigt svår att se eftersom den ofta är genomskinlig. Var extra uppmärksam vid skuggiga partier, i anslutning till broar, nära sjöar och vattendrag, i dalgångar och öppna landskap.

 

En extra vän på vägen med Volvo Assistans

Ibland händer tyvärr tråkigheter längs vägen, kanske råkar du ut för punktering, maskinhaveri eller får slut på drivmedel. I alla nya Volvobilar ingår tre års Volvo Assistans*. Det innebär att du får hjälp så fort du får problem med din bil. Dygnet runt och i alla västeuropeiska länder. Det kan vara allt från däckbyte om du får punktering i mörker och ösregn på E4:an, till att bärga bilen och se till att du får boende eller flyg betalt medan den repareras.

För hjälp i Sverige: 020-55 55 66

För hjälp utomlands: +46 31 518 335

*Volvo Assistans ingår i nybilsköpet under tre år räknat från första registreringsdagen. Därefter kan Volvohandlaren förlänga Volvo Assistans ett år i taget vid varje servicetillfälle. Förlängningen sker i så fall automatiskt fram tills att din Volvo fyller tio år*. Med andra ord kan du njuta av den här extra tryggheten i ända upp till elva år. En av marknadens absolut starkaste assistanslösningar.

 

Glöm inte att ladda ner Volvo Cars-appen

Volvo Cars-appen är en tjänst som förenklar din vardag och hjälper dig att få ut mer av din Volvo. Innehåll och funktioner är optimerade för din bil och dina tjänster. Appen erbjuder information, manualer, support och servicebokning. För uppkopplade bilar erbjuds även bilstatus och fjärrstyrning av praktiska fordonsfunktioner. Får du problem längs vägen är denna app din bästa vän och ger svar på många frågor.

Volvo Cars-appen är gratis och kan laddas ned där appar finns.

App Store

Google Play

Behöver du mer plats? Använd en takbox

Ska du ägna semestern åt skidåkning, snowboard eller någon annan aktivitet med mycket last? Eller får julklapparna inte plats i bagaget? Då är takbox en bra investering för att få plats med all packning. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 • Börja med att fästa två takräcken på bilen som du monterar takboxen på. Se till att den hamnar mitt på taket, dels för att få en jämn belastning, dels för att den inte ska sticka ut för långt där bak och förstöra bagageluckan om du råkar öppna utan att tänka dig för.
 • Lasta inte för tungt på taket! Placera hellre de tyngsta sakerna inne i bilen. Maxvikten hittar du i bilens instruktionsbok och gäller lastens, takräckets och takboxens vikt tillsammans.
 • Packa allt i boxen så tätt som möjligt så att inget ligger löst inuti. Större saker som skidor bör surras fast för att de inte ska glida runt och skada boxen eller annan packning.
 • Glöm inte bort att bilens totalhöjd ökar med en takbox om du till exempel ska köra in i ett garage eller liknande.
 • Tänk på att ha takboxens öppning in mot kanten om du behöver stanna längs vägen för att plocka fram något.
 • En takbox ökar vindmotståndet och ger en högre bränsleförbrukning. Ta därför av boxen från bilen när du inte använder den.

Passa på, just nu har vi 15% rabatt på flera av våra populäraste takboxar samt lasthållare till.

Köper du en takbox hos oss, hjälper vi dig alltid med monteringen på plats. Det gör att du kan känna dig säker på att åka härifrån med en rätt fastspänd box samt att du får lära dig hur du själv ska göra inför kommande resor.