457 Bilar i lager

500 laddpunkter 2025

2025 kommer det finnas totalt 500 laddpunkter på våra anläggningar från Uppsala i norr till Södertälje i söder.

Laddstolpar

I Kista finns Vattenfall InCharge snabbladdare (likström >50 kW) för elbilar. Snabbladdaren är publik och kan användas av vem som helst. De kan med fördel användas av våra lunchgäster, någon som besöker våra bilhallar, eller om vi själva behöver snabbladda en demobil.

500 laddpunkter

Våren 2020 antog vi en ambitiös och konkret plan om var vi vill vara år 2025 beträffande vår laddinfrastruktur. Vi tog intryck av trendkurvor, våra bilmärkens modeller i pipeline, vilken riktning miljöpolitiken var på väg, samt vad vi själva vill stå för. Resultatet är att vi behöver totalt 500 laddpunkter på våra anläggningar från Uppsala i norr till Södertälje i söder. Dessa laddpunkter täcker in vårt totala behov och hela köp- och serviceprocessen kring ett modernt bilägande. Rent praktiskt innebär det utrullning av c:a 100 laddpunkter årligen. Under detta pandemiår har vi hunnit installera 70 nya smarta (uppkopplade mot internet) laddboxar.

Mer om hållbarhet hos oss

  • För en mer hållbar väg framåt

    Bilen spelar en viktig roll i allas våra liv och som stor aktör i branschen har vi ett ansvar. Hur kan vi bidra till ett mer hållbart samhälle?