412 Bilar i lager

Upplands Motor arbetar för att hitta nya talanger

Att hitta personal till verkstäderna är alltid en utmaning. Upplands Motor arbetar aktivt för att på olika sätt hitta nya talanger att rekrytera. JOIN – Jobb Och Integration i Näringslivet är ett sådant initiativ.

I samarbete med Lernia startade Upplands Motor den femte december sin första grupp inom JOIN, en ettårig verkstadsutbildning med 20 deltagare. Intresserade fick söka genom Arbetsförmedlingen. Upplands Motor och Lernia har tillsammans varit med med i urvalet kring vilka som blivit antagna.

Under året kommer dessa härliga personer komma ut på de olika anläggningarna på praktik under upp till fem månader. På Upplands Motor talas fler än 20 språk, så det finns goda möjligheter att matcha praktikanterna med en handledare där inte svenska behöver vara det gemensamma språket.

Yrkeskunskapen och språket kommer att utvecklas tillsammans under praktiken. Målet är förstås att utbildningen ska leda till anställning, antingen hos Upplands Motor, Lernia bemanning eller i en annan verkstad.

– Efter att ha förberett oss i nästan ett år är vi så glada att äntligen vara igång. Vi önskar alla nya studenter lycka till och välkomna till Upplands Motor! säger Filippa Lindström, delägare och vice ordförande i Upplands Motor.

Relaterade nyheter