412 Bilar i lager

Bara gör det! Du kan faktiskt vinna en bil!

Linda Juntunen heter den lyckliga vinnaren som efter förra årets ”Klara milen vinn bilen” fick åka hem i en sprillans ny bil. Åtta månader senare har hon fortfarande lite svårt att förstå att hon faktiskt vann bilen.

– Det är svårt att smälta. Min mamma sa innan loppet att jag som har sån tur säkert skulle vinna, men när jag ringde efter loppet och berättade att jag faktiskt vunnit hade hon svårt att tro mig, berättar Linda.

Den 13 maj 2017 var en fin försommardag. Cirka 250 deltagare hade anmält sig och kommit för att delta i Klara milen vinn bilen. Klockan 11 gick startskottet för den milslånga rundan ut på Järvafältet med start och mål vid Upplands Motors anläggning på Kronåsvägen. När två timmar gått var alla deltagare i mål och det var dags för prisutdelning.

– Jag är mattelärare och hade redan innan räknat ut att jag hade 0,4 procents chans att vinna bilen så jag hade inga större förhoppningar när jag stod där och väntade.

Först delades priser till de som tagit sig runt snabbast ut, sedan var det dags för det moment som alla väntat på. Tre personer lottades fram, fick komma upp på scenen och välja en varsin påse, i alla påsar låg en bilnyckel. Personerna fick sedan i turordning trycka på nyckeln för att se om bilen låstes upp.

– När jag fick komma upp på scenen tänkte jag att jag vinner något i alla fall. När det är min tur att trycka på nyckeln så tittar jag ner i påsen och min första tanke är, det är en ny bilnyckel som ligger här. När jag trycker på knappen varken ser eller hör jag bilen låsas upp, men jag hör och ser publiken och inser att jag
faktiskt vunnit bilen, berättar Linda.

Efter det är allt lite som ett töcken för Linda. Hon fick en genomgång av bilens alla funktioner men av det minns hon inte så mycket. Och när hon sedan skulle köra hem kändes det lite konstigt.

– Jag kan ju köra bil, men det kändes ändå konstigt när jag körde därifrån. För oss som aldrig haft någon bil bör-jade också funderingarna kring var vi ska ställa bilen när vi väl kommer hem, säger Linda.

Men allt har löst sig smidigt, bostadsrättsföreningen hade lediga parkeringsplatser och trots att de inte hade bil sedan innan har Linda bestämt sig för att behålla bilen. 

– Vi har räknat på det. Tidigare hyrde vi bil när vi skulle åka längre sträckor och det går jämnt ut om man jämför vad det kostar oss att ha bilen. Och den underlättar ju faktiskt en hel del.

I år kommer Klara milen vinn bilen gå av stapeln den 12 maj. Upplägget är detsamma som förra året. En person kommer att åka hem i en sprillans ny bil, det enda villkoret är att ta sig runt en mil på under två timmar. Om någon funderar på att anmäla sig vill Linda säga:

– Bara gör det! Alla behöver röra på sig, så se det som en chans att motionera och komma ut i naturen. Jag bor i Akalla så jag har nära till Järvafältet, men alla vet inte hur fantastiskt natur det är. Ta en dag och njut bara, och kanske får du som jag åka hem i en ny bil.

Läs mer om loppet och anmäl dig här

Relaterat innehåll