412 Bilar i lager

”Viktigt med en partner som är proaktiv”

Partnerskap och helhetslösningar är viktigare än priset när det gäller leverantör av företagets fordonsflotta. Det menar Sunny Yang, inköpsansvarig på CERTEGO, som är en av Upplands Motors företagskunder.

CERTEGO projekterar och levererar kompletta säkerhetslösningar. Företaget är en del av AssaAbloy och har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. I samarbetsavtalet med Upplands Motor ingår cirka 100 personbilar och cirka 200 transportbilar. Fordonen används i CERTEGOs verksamhet över hela Sverige, från Kiruna till Malmö.

Sunny Yang tillträdde som inköpschef för cirka tre år sedan och ansvarar för avtalsförhandlingar för allt som rör bilinköp och fordonsleasing. Valet av Upplands Motor som fordonsleverantör gjordes för cirka fyra år sedan. Bakom valet ligger tydliga kriterier.

– Vi valde Upplands Motor därför att vi vill ha en leverantör som kan erbjuda en helhetslösning med fokus på service, partnership och bistå med hjälp i frågor om såväl utsläpp som totalkostnad, TCO. Vi behöver en partner som är snabb, effektiv och tar hand om helheten. Leverantören ska även ge bra service och feedback till vår personal, säger Sunny Yang, och betonar extra behovet av att ha en partner som är proaktiv.

– Förr kunde vi gå igenom vår fordonsflotta vart annat år. Nu måste vi kolla upp förutsättningar och förändringar, nya riksdagsbeslut till exempel, varje kvartal. Därför är det viktigt att vi har en partner som löpande och på eget initiativ ger förslag till hur vi kan förbättra och effektivisera vårt bilinnehav. Här kommer Upplands Motors Key Account Managers och produktspecialister in i bilden gällande den rådgivning vi efterlyser. De har kunskapen, inte vi. Självklart är även vi aktiva, det handlar ju om ett partnerskap. Vi är nöjda med Upplands Motor, samarbetet fungerar bra.

CERTEGO beställer samtliga bilar från Upplands Motor. Idag har företaget mellan cirka 100 Volvo personbilar, antalet varierar efter behov, och cirka 200 Ford Transit Connect, där säkerhet och arbetsmiljö var viktiga faktorer bakom valet. Transportbilarna har anpassade inredningar för lås – respektive larmarbete. Inredningen har tagits fram av Upplands Motor och deras underleverantör i samråd med Certegos tekniker.

– Resultatet blev mycket bra, våra tekniker är nöjda, säger Sunny Yang.

Idag är bilen ett nödvändigt verktyg i den dagliga verksamheten för många företag och kan utgöra en hög kostnad. Vad bör man då tänka på som företag för att få en enkel, trygg och kostnadseffektiv fordonslösning?

Sunny Yangs tre bästa tips till bilansvariga:

Leverantören ska kunna erbjuda en helhetslösning
Leverantören ska vara proaktiv och kunna ge bra förslag och rekommendation i enlighet med utvecklingen på bilmarknaden och teknikutvecklingen          
Leverantören ska kunna hjälpa till med frågor om totalkostnad, TCO
Om CERTEGO
CERTEGO är en ledande nordisk leverantör av kompletta säkerhetslösningar. CERTEGO finns på 90 orter i Norden, har över 1200 anställda och omsätter SEK 1,9 miljarder.

Vi hjälper dig!

Chatta med oss, ring oss på 0771-900 100 eller maila oss på kundservice@upplandsmotor.se så hjälper vi dig. Vår kundservice är bemannad 07-18 varje vardag. 

Relaterade nyheter

  • Nya tjänstebilsregler för 2021

    Den 1 januari 2021 försvinner miljöbilsbilsreduceringen på 40% av förmånsvärdet, vilket innebär en ökning med 833kr/månaden.

  • Bästa tipsen att tänka på vid upphandling

    Upphandlingar kan ibland kännas krångliga och komplexa. Här ger Lena Gustavsson, Key Account Manager på Upplands Motor sina bästa tips

  • ”Du får alltid personlig service”

    I mer än tio år har Susanne Gehnich servat bilen hos Upplands Motor. Hon uppskattar de öppna verkstäderna och det personliga bemötandet.