405 Bilar i lager

Josefin Glenmark-Breman trivs på vägarna

Hela våren har Josefin Glenmark-Breman mest fokuserat mest på melodifestivalen, men syns under sommaren ute på vägarna tillsammans med Peg Parnevik. Hon sjunger gärna tillsammans med barnen under långa bilfärder och slappnar av som bäst ute i Stockholms skärgård med närheten till vatten.

– Jag skulle haft en heldag i studion men fick en dag med sjuka barn istället, säger Josefin Glenmark-Breman och skrattar.

Det är inget ovanligt för hon jobbar i stort sett jämt och beskriver sig själv som en spattig entreprenör. Efternamnet skvallrar om en uppväxt fylld av musik, och som dotter till Ann-Louise Hanson och Bruno Glenmark fick hon ofta följa med på turné och körade till sin mamma redan som 13-åring. Hon var även med och skrev låten ”Kärleken finns kvar” som Ann-Louise Hansson tävlade med i årets melodifestival.

– Jag släppte egen musik ganska tidigt men det är inte helt lätt att vara kändisunge. Efter mycket letande efter mitt eget kall bestämde jag mig för att tagga ner och skaffa familj, landa lite helt enkelt.

Josefin hittade mannen i sitt liv och rotade sig, men insåg ganska snabbt att hon inte kunde hålla sig borta från musiken. För tre år sedan undrade hennes vän, som råkar vara Peg Parneviks mamma, om hon inte ville skriva en låt tillsammans med Peg. Karusellen drog igång och låten ”Ain’t No Saint” blev nominerad i kategorin Årets låt på Grammisgalan följande år.

– Jag är uppväxt med hela familjen Parnevik men nu har jag och Peg blivit jättetajta på ett annat sätt än med de andra i familjen. Vårt samarbete funkar så bra, det är superkul! säger Josefin.

Nu körar hon för både Peg Parnevik och mamma Ann-Louise Hanson och turnerar hela sommaren, bland annat på Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg. Hon trivs med att skriva musik för andra och älskar att utveckla nya artister.

– Jag kommer släppa eget material igen men dagen jag gör det vill jag känna att jag gör det från hjärtat.

Josefin avslöjar att hon redan har skrivit material på svenska som förhoppningsvis ska släppas någon gång i år.

– Men det blir något helt annat än mello-genren. Jag gillar verkligen det akustiska och vill kunna packa in gitarren i bilen och sätta mig på ett bibliotek eller konserthus och sjunga så att någon blir berörd.

4 snabba med Josefin

Vart åker du helst på sommaren?
– Jag turnerar ofta på sommaren men tar med familjen så mycket jag kan. Mina föräldrar har ett ställe i skärgården dit jag gärna åker när jag vill slappna av. Jag gillar att vara vid vatten.

Hur tar dig runt?
– I min Ford Focus Vingale i brun metallic. Eftersom jag är småbarnsmamma blir det mycket skjutsande av barn samtidigt som jag ofta hämtar andra artister och kör när vi ska ta oss till olika platser och evenemang. Så det blir både kortare sträckor i stan och längre ute i landet. En gång hade jag mamma i bilen en hel turné.

Sjunger du helst själv när du kör bil eller lyssnar du på annan musik?
 – Jag både sjunger och lyssnar på musik när jag kör, speciellt när barnen är med. De är duktiga på att snappa upp texter. Jag är en av de där tokarna man ser köra förbi sjungande ibland och sjunger även ofta upp i duschen.

Dina bästa tips för en trevlig bilsemester med familjen?

  • Var överdrivet förberedd! Frukt och grönsaker upphackade i burkar är bra bilmat.
  • Vi har alltid mycket musik i bilen och har precis börjat lyssna på ljudböcker för barn.
  • Se till att ipad eller andra skärmar är laddade med filmer och ta gärna med hörlurar till barnen så att du slipper höra när de tittar på film.
  • Bra och bekväma bilstolar är viktigt så att barnen har det bekvämt och lätt kan somna.
  • Jag är uppväxt i turnébuss och bil och då lekte vi alltid massor av billekar som “Ett skepp kommer lastat”.