412 Bilar i lager

Lyckad start på Klara milen vinn bilen

En solig helg gick första upplagan av vårt och Tureberg FK:s lopp Klara milen vinn bilen av stapeln. Drygt 200 personer kom till start denna soliga lördag och en lycklig vinnare åkte härifrån i en ny Ford Fiesta.

För första året någonsin arrangerade vi på Upplands Motor Klara milen vinn bilen den 13 maj. Medarrangör till loppet var Turebergs FK. Målet för dagen var, som namnet avslöjar, att klara sig runt banan som var på en mil på max två timmar. Oavsett tid var man sedan med i utlottningen av en sprillans ny Ford Fiesta.

– Vi ville arrangera ett lopp för att skapa en mötesplats på våra anläggningar Det var också viktigt för oss att göra det ihop med den lokala friidrottsklubben Turebergs FK för att på så sätt gynna dem, säger Marlene Lundkvist, marknadskommunikationschef på Upplands Motor.

Banan gick från Upplands Motor på Kronåsvägen och ut på natursköna Järvafältet. Efter att alla kommit i mål lottades en ny Ford Fiesta värde 129 000 kronor ut till en lycklig vinnare. Tre personer/startnummer lottades och fick komma upp på scenen. Alla tre fick en varsin bilnyckel för att i tur och ordning testa och se vilken nyckel som låste upp bilen.

När det var Linda Juntunens tur att testa sin nyckel blinkade bilens lampor och den låstes upp. En chockad och skakig Linda fick hjälp ner från scenen för att ta plats i sin nya bil.

– När jag pratade med min mamma tidigare i veckan om att jag skulle vara med så sa hon att jag självklart skulle vinna för att jag alltid har sådan tur, men det här trodde jag aldrig, säger en överlycklig Linda efter att ha satt sig i sin nya bil för första gången.

Totalt 208 personer kom till start. Med och sponsrade var Ford Sverige, Sats, Vitamin Well, Pirelli och Polar. Pris delades även ut till den man och kvinna som genomförde loppet på snabbast tid.

– Jag är supernöjd med hela dagen som har överträffat mina förväntningar. Vi sätter snart igång med planeringen inför nästa år och vi hoppas självklart på en lika härlig folkfest och fint väder då, säger Marlene Lundkvist.

Vinnare bilen
Linda Juntunen

Vinnare damklassen
Hanna Josefsson 47:20

Vinnare herrklassen
Nils Rapp 36:04

Relaterade nyheter