412 Bilar i lager

Lyckat 2019 för Mercedes-Benz Upplands Motor

Första året med Mercedes-Benz nya affärsmodell är till ända. Trots en stor omställning för både säljarna och organisationen kan vi konstatera att 2019 blev ett mycket lyckat år för Upplands Motor.

Under våren och sommaren 2019 introducerades Mercedes-Benz nya säljkoncept som innebär att kunden får samma pris oavsett var affären genomförs. När vi nu summerar året kan vi se att försäljningen av personbilar har gått otroligt bra och att Upplands Motor har ökat 24 procent i slutkundorders jämfört med året innan.

– Det har varit en stor omställning för både säljarna och organisationen. Men med hårt jobb och säljarnas positiva inställning har vi lyckats öka försäljningen enormt, säger Jens Rösiö, försäljningschef på Mercedes-Benz personbilar Upplands Motor.

Han hade väntat sig att omställningsåret skulle bli tuffare, men att det skulle komma en ökning på sikt, efter två-tre år. På många platser har det varit en hel del motstånd mot den nya agentmodellen, medan Upplands Motors Mercedes-Benzavdelning har haft en helt annan inställning.

– Vi har kunnat se och analysera fördelarna för oss i den nya modellen. Och tack vare säljarnas engagemang och förmåga att förmedla informationen till kunderna har ökningen gått fortare än förväntat.

Jens ser mycket fram emot 2020. Under året kommer det många nya laddbara produkter från Mercedes-Benz, både i form av hybrider och rena elbilar. Med tanke på den nya affärsmodellen blir det då ännu viktigare att ge kunderna ett skäl att komma till Upplands Motor som inte har med priset att göra.

– Det innebär att tänka om lite hur vi säljer och bli riktigt bra på sådant som marknaden efterfrågar – som effekt, körsträcka och laddlösningar. Under 2019 har säljarna fått lära om, tänka om, och gjort en otroligt bra insats! Men det allra viktigaste är att fortsätta ta hand om kunderna på bästa sätt genom att vårda kundrelationen och deras upplevelse, avslutar Jens.

Läs mer om Mercedes-Benz säljkoncept här >> 
 

Vi hjälper dig

Chatta med oss, ring oss på 0771-900 100 eller maila oss på kundservice@upplandsmotor.se så hjälper vi dig. Vår kundservice är bemannad 07-18 varje vardag. 

Relaterade nyheter