412 Bilar i lager

Mobil service och installation av kyla och värme dygnet runt

Med transportbilar inredda som rullande servicemoduler installerar och servar Francks Kylindustri kyl- och värmeanläggningar i Stockholm och runt om i Sverige. Behovet växer och Francks har jour dygnet runt sju dagar i veckan. En effektiv kylanläggning med exakta gradantal är helt avgörande för många verksamheter, som till exempel livsmedelsindustrin.

– Sommaren 2018 var tuff. De ovanligt höga temperaturerna var väldigt påfrestande för kylanläggningarna så då blev det många utryckningar för oss, berättar Daniel Båth, vd för Francks Kylindustri i Stockholm AB, och betonar vikten av rätt temperatur i industrin:

– Om något går fel med temperaturerna i en livsmedelsindustri så kan det innebära att maten måste slängas. I tillverkningsindustrin så kan det innebära att toleranser blir fel eller att tillverkningsmaskinerna går varma och ger ett produktionsstopp, berättar Daniel.

I Stockholmsregionen har Francks 22 transportbilar som rullar dagligen. Märket är Mercedes-Benz och modellen heter  Vito och den valdes ut i samråd med Upplands Motor. Utgångspunkten var de behov som fanns som storlek, lastvikt, automatväxel, bränsleförbrukning, backkamera, sensorer, förarkomfort med en mellanvägg som skulle ge lite mer utrymme för föraren. Inredningen har tagits fram tillsammans med en underleverantör till Upplands Motor.

Ett tillval som gjordes var dubbla dörrar på båda sidorna för att göra det enklare att hantera de tunga gastuberna, som nu har plats att förvaras på ena sidan i bilen. På andra sidan finns utrymme för att ta med delar som behöver servas. Här finns också hängare för slangar och verktyg och till vänster finns ett hyllsystem. I taket finns stegar placerade så bilens utrymme är alltså optimalt utnyttjat.

– Vi är nöjda med inredningen och bilen, det har blivit som vi ville. Vi har haft den här modellen och specifikationen i över sju år så det är enkelt att beställa en ny bil när det behövs. Varje servicetekniker har sin egen bil och håller bra ordning på den. Alla vill ju ha det trevligt på sin arbetsplats, säger Daniel.

Den moderna Mercedes-Benz Vito som Francks använder idag är ett stort steg från den gamla cheva-pickupen som var den enda servicebilen i verksamheten då Francks startade 1950. Sedan dess har familjen Francks i tre generationer erbjudit professionella tjänster inom industriell kyla och värme. Företaget är idag en koncern i expansiv utveckling med 200 anställda på tolv orter runt om i Sverige. Sedan årsskiftet ägs företaget av Segula V.L.P.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa till att anpassa våra bilar efter din verksamhet? Läs mer om våra tjänster för dig som företagare.

Relaterade nyheter