412 Bilar i lager

Premiär för nya Volvo V90

Få bilföretag har en lika imponerande historik när det gäller design och tillverkning av herrgårdsvagnar som Volvo Cars. Det faktum att Volvo kommer att visa upp sin nya kombimodell V90 i Stockholm den 18 februari är därför en mycket efterlängtad och betydelsefull nyhet.

Nya Volvo V90 bygger vidare på över 60 års erfarenhet med herrgårdsvagnar.  Allt började med Volvo Duett, som lanserades 1953. Duett var den första bilen som utformades för både en aktiv fritid och ett välfungerande yrkesliv. Sedan den dagen har Volvo sålt mer än 6 miljoner herrgårdsvagnar världen över, vilket motsvarar en tredjedel av det totala antalet sålda Volvobilar sedan företaget grundades 1927. Volvo har därmed skaffat sig ett välförtjänt anseende som tillverkare av den optimala herrgårdsvagnen.

– Herrgårdsvagnar är vårt ursprung, många ser oss som ett utpräglat kombimärke. Även om varumärket Volvo står för betydligt mer än enbart kombibilar är vi stolta över att föra detta fina arv vidare med nya V90, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars koncernchef.

Lanseringen av nya Volvo V90 den 18 februari är det senaste kapitlet i denna stolta historia. V90 bygger på samma skalbara produktarkitektur (SPA) som syskonen XC90 och S90 och är kombiversionen av vår hyllade S90 sedan, som lanserades på bilmässan North American International Auto Show i januari.

Relaterat innehåll