412 Bilar i lager

Sveriges första Mercedes-Benz EQV såld hos Upplands Motor

En lyxig minibuss med möjlig plats för åtta personer. Som dessutom drivs helt på el. Det är Mercedes-Benz nya modell EQV som redan väckt stort intresse, trots att den inte finns att kika på och provköra ännu.

Redan när Mercedes-Benz säljstartade modellen i slutet av maj började intressenterna höra av sig. Martin Larsson, transportbilssäljare för Mercedes-Benz på Upplands Motor berättar:

– Man märker att intresset är stort och framför allt kunder med taxiverksamhet har hört av sig. Det är väldigt roligt att nu kunna erbjuda Mercedes EQV som är en perfekt mix för alla kunder som behöver gott om utrymme med Mercedes inbyggda premiumkänsla, driftsäkerhet och säkerhetstänk.

Mercedes-Benz EQV är världens första premiumvan som går helt på el. Den har en räckvidd på upp till 37 mil och vid en snabbladdningsstation kan den laddas från tio till 80% på under 50 minuter. Den passar både den större familjen och företaget som behöver en bil med plats för många.

Martin Larsson har nyligen sålt Sveriges första Mercedes-Benz EQV till ett företag som bedriver taxiverksamhet i Stockholm.

– Det är en kund som tycker att det är en väldigt spännande bil och som helt enkelt ville vara först med den, berättar Martin.

Den som är intresserad av att veta mer om Mercedes-Benz EQV kan kontakta Mercedes-Benz transportbilsförsäljning på Upplands Motor eller fylla i formuläret här på sidan. Men den som vill se bilen i hallen får vänta lite till.

– De första demobilarna väntas vi ha inne i hallen i oktober för den som vill provköra och se bilen live. Och i november kommer vi börja leverera bilar ut till kund, berättar Martin.

Kort fakta om bilen

Hästkrafter: 200 hk
Längd: 514 cm eller 537 cm
Drivning: Framhjulsdrift
Pris: från 855 000 kr
Räckvidd: Upp till 37 mil
Antal platser: 6, 7 eller 8

Läs mer om Mercedes-Benz EQV

Vill du veta mer om Mercedes-Benz EQV?

Fyll i dina uppgifter så kommer någon av våra transportbilssäljare för Mercedes-Benz att höra av sig till dig inom kort.