412 Bilar i lager

Upplands Motor förvärvar Bernats Bil i Länna

Upplands Motor förvärvar Bernats Bil i Länna och ökar därmed tillgängligheten för Mercedes lastbilskunder i södra Stockholm. Tillträde planeras till 29 augusti 2017.

Bernats Bil är ett känt namn för alla som kör Mercedes i Stockholm. Verksamheten i Länna består till största delen av mekanisk verkstad för last-, transport- och personbilar, plåt- och lackverkstad, glasverkstad samt reservdelsförsäljning. Bernats Bil blev 2016 utsett av Mercedes-Benz till den mest framgångsrika lastbils- och personbilsverkstaden i Sverige.

Upplands Motors vd Kent Jonsson kommenterar: ”Det är en stor glädje för oss att välkomna Bernats Bil in i Upplands Motor. Bernats Bils starka position på servicemarknaden kombinerat med Upplands Motors fokus på kundservice ger oss ett fantastiskt utgångsläge för vidare tillväxt.”

Bernats Bils vd Henrik Lessel säger: “Vi har under de senaste åren växt kraftigt med god lönsamhet, och ser nu fram mot att kunna ta nästa steg i att utveckla bolaget tillsammans med en stark och respekterad aktör.”

För mer information, kontakta:
Kent Jonsson, vd Upplands Motor, tel 073-810 00 01, e-post k.jonsson@upplandsmotor.se eller Henrik Lessel, vd Bernats Bil, tel 070-319 90 22, e-post henrik.lessel@bernatsbil.se

Upplands Motors vd, Kent Jonsson

Upplands Motor är ett av Sveriges mest framgångsrika bilföretag och ett modernt familjeägt bolag med cirka 700 anställda. Bolaget säljer service och verkstadstjänster samt nya och begagnade bilar, och arbetar med Volvo, Ford, Renault, Dacia och sedan mars 2017 även med Mercedes-Benz. 2016 omsatte verksamheten ca 3,5 miljarder kronor och målet är att dubbla omsättningen till 2020, då man även ska vara Sveriges bästa serviceföretag.

Bernats Bil omsatte 2016 146 miljoner kronor och har ca 80 anställda vid anläggningen i Länna i södra Stockholm.

Relaterade nyheter