412 Bilar i lager

Upplands Motor kör kocklandslaget med lastbilar från Mercedes-Benz

Nio ton köksutrustning fraktades från Stockholm till Luxemburg när Svenska Kocklandslaget deltog i matlagnings-VM i november. Till sin hjälp hade de två lastbilar från Mercedes-Benz och Upplands Motors hyrbilsavdelning för tunga fordon, Move On.

I november avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg – och det blev ett efterlängtat guld för Svenska Kocklandslaget.
– Det var mycket känslor och ångest som släppte när allt väl var färdigt, säger Fredrik Andersson, Team Manager för Svenska Kocklandslaget.

Det krävs otaliga timmars träning inför sådana här tävlingar och de 16 teammedlemmarna har förberett sig sedan mars 2017. Då är det inte konstigt att de också vill använda den utrustning som de har övat med och är vana vid. De tar med i stort sett allt de behöver till tävlingen.

– Vissa lag kör med flygfrakt, båt eller tåg. Vi har alltid använt lastbil och egna chaufförer. Då har vi bra kontroll och kan känna oss trygga. Inte minst för att många saker är ömtåliga, berättar Fredrik.

Kocklandslaget har två chaufförer som har kört dem i tolv år och har bra koll på hur teamet vill ha allt. De rekommenderade Mercedes-Benz och Upplands Motor, som var snabba att låna ut två lastbilar.
– Vi hade lastbilarna i drygt två veckor. En på plats hela tiden och en som åkte tillbaka och hämtade fräscha råvaror. Det funkade superbra och vi är väldigt nöjda med samarbetet! avslutar Fredrik.

Behöver du hyra lastbil? Mercedes-Benz Upplands Motor har 30 stycken tunga lastbilar för olika ändamål. Läs mer och boka här!

Relaterade nyheter