412 Bilar i lager

Framgång för Upplands Motor och Ford Video Check

Upplands Motor i Uppsala skickar närmare hundra filmer i månaden till sina Fordkunder. Den nya tekniken som introducerades förra året, att med video dokumentera och förklara behov som finns på bilen, har fått mycket positivt bemötande av bilägarna.

Tekniken att videofilma genomgången av bilen ökar transparensen för kunden, höjer servicenivån och förenklar för de som arbetar i verkstaden. Med kamera dokumenterar och förklarar de identifierade behov som de hittar.

– Vi kommunicerar sedan med kunden via mail vilket gör att hen i lugn och ro kan ta del av genomgången och ta ställning till de förslag på åtgärder som vi rekommenderar. På så sätt kan kunden vara säker på att bara betala för det arbete och de tjänster och reservdelar som är nödvändiga, säger Mehmet Gencer, verkstadschef Ford Upplands Motor i Uppsala.

Ford Video Check introducerades under 2018 och ingår kostnadsfritt vid varje verkstadsbesök. På Upplands Motor i Uppsala utförs närmare hundra servicegenomgångar i månaden med tekniken. Syftet är att kunden ska ha full insyn i mekanikernas genomgång och arbete med bilen.

– Vi introducerade video check för att kunden ska förstå vad som görs med bilen på verkstan. På Upplands Motor används tekniken mycket framgångsrikt och de är idag en av våra referensverkstäder för Ford Video Check, säger Tord Söderlund, Affärsutveckling Transit Center på Ford.

Relaterade nyheter