444 Bilar i lager

Information om Volvo återkallelse R10029

Som vi tidigare informerat om behöver din bil komma in på service för att åtgärda säkerhetsbältet. 

Uppdatering december 2021

Vi har nu åtgärdat felet för denna återkallelse för majoriteten av våra kunder. Vill du ha fortsatt hjälp med att få ärendet åtgärdat ber vi dig boka tid i någon av våra verkstäder så hjälper vi dig. Välj "reparation" i bokningsflödet och skriv sedan att du önskar hjälp att åtgärda "Återkallelse R10029". 

Boka tid


Vad ska du göra?

Det du kan göra i nuläget är att kolla hur ditt bälteslås sitter i jämförelse med bilden utan att någon sitter i bilen. 

På bilden ovan ser du exempel på hur det kan se ut på yttersidan av ditt framsäte. Om det i din bil ser ut som bilden med den gröna ringen, kan du vara lugn med att bältet fungerar som det ska. Det viktiga är att din bil bokas in för åtgärd hos oss. Åtgärden går snabbt och kan självklart göras i samband med din ordinarie bilservice.

Ser det ut som på bilden med den röda ringen, kontakta din personliga servicetekniker eller ring oss på 020-81 81 00.

Vad behöver göras?

En vajer på bälteslåset i din Volvo riskerar att slitas och behöver därför ersättas med en ny komponent. Reservdelar för att byta denna del är ännu ej tillgängliga från Volvo och vi har därför inte möjlighet att boka in en större mängd bilar för åtgärd av detta ännu.

Bakgrund

Volvo har identifierat ett problem gällande bälteslåset fram, som sitter på framsätets yttersida. Hållfastheten hos det främre bälteslåsets vajer kan under vissa omständigheter med tiden försämras. Detta kan leda till otillräckligt stöd åt det främre säkerhetsbältets funktion i händelse av en kollision. Detta gäller av ett antal Volvo S80, S80L, V70, XC70, S60, S60CC, S60L, V60, XC60 och S60CC (av årsmodell 2007–2020).

Vad ska du göra?

 • Kolla din bil utifrån bilden
 • Om ditt bälte liknar det på bilden, kontakta din personliga servicetekniker eller kundservice på 020-81 81 00.

Här kan vi hjälpa dig med service

Upptäck Volvos servicetjänster

 • Volvo Originalservice

  När du servar din Volvo i en auktoriserad Volvo-verkstad så vet du att din bil är i trygga händer. Läs mer och boka din service här.

 • Volvo Originalservice Classic

  Originalservice Classic är ett servicealternativ för bilar äldre än sex år. Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris.

 • Serviceabonnemang för Volvo

  Vårt mål är att göra ditt liv med Volvo så enkelt som möjligt. Därför erbjuder vi dig möjligheten att teckna ett serviceabonnemang till en fast månadskostnad.