864 Bilar i lager

Barnsäkerhet och bilbarnstolar

Våra bilbarnstolar kombinerar allt vi vet om säkerhet med stilren design. Bilbarnstolarna är dessutom tillverkade i 80% naturlig ull som andas och ger barnet ökad komfort.

Volvo Cars har alltid legat i framkant när det kommer till barnsäkerhet. Volvo började med att testa bakåtvända bilbarnstolar 1964 och har sedan dess utvecklat flera innovationer för barn. Alla föräldrar vill skydda sina barn så gott det bara går. Även när de åker bil. Volvo har fördelen att kunna titta både på bilen och barnstolen när produkter utvecklas. Det bidrar till att öka säkerheten för alla – inklusive de allra yngsta. Alla våra bilbarnstolar har genomgått omfattande tester baserade på verkliga trafiksituationer. Som ett resultat av denna forskning har designen av våra bilar och barnstolar kunnat skräddarsys för högsta möjliga säkerhet. 

Dela upp betalningen räntefritt i 12 månader

En bilbarnstol är förstås ett dyrare inköp. Kom ihåg att du har 12 månader räntefri delbetalning när du betalar med CarPay eller ditt Volvokort.

Skaffa CarPay

Vikten av att åka bakåtvänd

De flesta föräldrar känner till att barnets nackmuskulatur är klen de första åren. Men det många inte vet är att skelettet inte heller är färdigutvecklat. Med bakåtvända stolar minskar man risken dramatiskt för skador vid kollisioner. Vi rekommenderar därför att man använder bakåtvända barnstolar upp till 4 år - eller längre om det är möjligt.

Vridbar och bakåtvänd bilbarnstol

Vår Easy Access bakåtvänd bilbarnstol har en vridfunktion som gör det lättare för dig att spänna fast ditt barn. När barnet är ordentligt fastspänt vrider du enkelt tillbaka barnstolen så att den klickar fast i rätt position. Passar nyfödd – 4 år (0- 18 kg).

Pris 7 250 kr
604 kr/månad i 12 månader med CarPay.

Bältesstol

Vår bältesstol är utformad för barn som är från 4 till 10 år eller väger mellan 15 och 36 kg. Det vadderade nackstödet, de höga sidopanelerna och axelskydden säkerställer att ditt barn sitter säkert. Den nya, lyxiga karbonfärgade klädseln, som kan tvättas i 30 °C i ett ylleprogram, är en garanti för att resan också är bekväm. ISOFIX-systemet håller bältesstolen ordentligt på plats även när den inte används.

Pris 3 315 kr
276 kr/månad i 12 månader med CarPay.

Bältesstol med integrerat nackstöd

Vår bältesstol med integrerat nackstöd är utformad för barn som är mellan 4 och 10 år eller som väger mellan 15 och 36 kg. Stolen säkerställer att säkerhetsbältet alltid sitter rätt för att ditt barn ska sitta lika bekvämt och säkert när det växer. Stolen och nackstödet är klätt i en lyxig karbonfärgad klädsel i 80 % ylle, som kan tvättas i 30 °C. Nackstödet kan ställas in i fem olika lägen för att ditt barn ska få en så bekväm vilo-/sömnposition som möjligt. Bältesstolen med integrerat nackstöd väger 3 kg. 

Barnkudde 915 kr
Ryggstöd 1 440 kr
196 kr/månad i 12 månader med CarPay.

Montera bilbarnstolar