433 Bilar i lager

Barnsäkerhet och bilbarnstolar

Säkerhet har alltid varit högsta prioritet hos Volvo. Säkerhet för föraren, passagerarna, andra fordon och, såklart, fotgängare. Volvo har alltid legat i framkant när det gäller barnsäkerhet och bilbarnstolar. Volvo började 1964 med att testa bakåtvända barnstolar och har sedan dess hela tiden förbättrat sitt utbud av säkerhet för barn.

Volvo utvecklar och utför tester baserade på verkliga trafiksituationer, vilket medför att de kan designa sina bilbarnstolar till att fungera och skydda på riktigt. Som ett resultat av lång tids och grundlig forskning rekommenderar Volvo starkt att barn åker bakåtvända tills de är fyra år gamla.

Vridbar och bakåtvänd bilbarnstol

Den nya Easy Access bakåtvänd bilbarnstol har en vridfunktion som gör det lättare för dig att spänna fast ditt barn. När barnet är ordentligt fastspänt vrider du enkelt tillbaka barnstolen så att den klickar fast i rätt position. Passar nyfödd – 4 år (0- 18 kg).

Babyskydd

Volvos bakåtvända babyskydd är utformat för att spädbarn från 0 till 1 år som väger mellan 0 och 13 kg, ska sitta skönt och säkert. Babyskyddet har en djupt skålad sits, höga sidopaneler och dessutom en ny, lyxig karbonfärgad klädsel. Klädseln kan tvättas i tvättmaskin på 30 °C i ett ylleprogram. Det stora bärhandtaget kan enkelt justeras med en hand och nackstödet kan ställas in framifrån. Babyskyddet väger 4,5 kg och kan utrustas med en ISOFIX-bas.

Bakåtvänd

Volvos bakåtvända bilbarnstol har större benutrymme, fler lutningslägen och ny, lyxig karbonfärgad klädsel. Klädseln kan tvättas i tvättmaskin på 30 °C i ett ylleprogram. Bilbarnstolen erbjuder optimal komfort och säkerhet för barn från 9 månader till 6 år eller 9–25 kg. Bilbarnstolen är enkel att installera, justera och ta ut tack vare de kompakta måtten. Volvo rekommenderar att barn sitter bakåtvända i bilen tills de är minst fyra år gamla.

Bältesstol

Vår bältesstol är utformad för barn som är från 4 till 10 år eller väger mellan 15 och 36 kg. Det vadderade nackstödet, de höga sidopanelerna och axelskydden säkerställer att ditt barn sitter säkert. Den nya, lyxiga karbonfärgade klädseln, som kan tvättas i 30 °C i ett ylleprogram, är en garanti för att resan också är bekväm. ISOFIX-systemet håller bältesstolen ordentligt på plats även när den inte används. 

Bältesstol med integrerat nackstöd

Vår bältesstol med integrerat nackstöd är utformad för barn som är mellan 4 och 10 år eller som väger mellan 15 och 36 kg. Stolen säkerställer att säkerhetsbältet alltid sitter rätt för att ditt barn ska sitta lika bekvämt och säkert när det växer. Stolen och nackstödet är klätt i en lyxig karbonfärgad klädsel i 80 % ylle, som kan tvättas i 30 °C. Nackstödet kan ställas in i fem olika lägen för att ditt barn ska få en så bekväm vilo-/sömnposition som möjligt. Bältesstolen med integrerat nackstöd väger 3 kg.