639 Bilar i lager

Elbilar

Upptäck vårt utbud av elbilar

Intresserad av elbil? Här hittar du allt du behöver veta om hur elbilar från Volvo fungerar. Vi har fyra stycken elbilar: Volvo XC40 Recharge, Volvo C40 Recharge, Volvo EX90 samt vår nyligen lanserade SUV, Volvo EX30

Elbilar

Ren eldrift

Kompromisslös Volvokänsla möter noll avgasutsläpp. Med vårt engagemang för ansvarsfull lyx strävar vi efter att öka användningen av återvunna och biobaserade material.

Google integrerat

Med Google integrerat i våra elbilar skapar vi en sömlös koppling mellan dig och ditt digitala liv. Bilen tar även emot automatiska uppdateringar. Använd Google Maps för att planera din resväg. Hitta laddstationer och njut av en mindre stressig resa.

Helt elektriskt till 2030

I dag finns det elektrifierade versioner av alla våra bilmodeller. Vår plan är att vara ett renodlat elbilsföretag vid 2030, vilket innebär att vi vill att alla nya bilar ska vara helt eldrivna. Vi går all-in.

Hur fungerar elbilar?

Elbilar får in energi från laddningsbara batterier och drivs av en eller flera elmotorer och hämtar sin energi från laddningsbara batterier. Dessutom använder sig bilen av bromskraftåtervinning för att ladda upp batteriet under körning. Räckvidden för en laddning beror till stor del på lagringen av energi i batterierna (kWh) och hur energieffektiv elbilen är. Laddhybrider är en bil som drivs av en kombination av el och bensin eller diesel.

Exempelvis har batteriet i helt elektriska Volvo XC40 Recharge Twin en nominell kapacitet på 78 kWh, vilket innebär en beräknad räckvidd på över 400 km* med ett fulladdat batteri vid blandad körning. Förutsatt att du har bra tillgång till laddning så ska inte räckvidd vara ett problem för dig i din dagliga pendling.

*Räckvidd enligt WLTP. Verklig räckvidd kan komma att variera. Siffrorna är preliminära.

Nya Volvo EX30

Nu är den här - nya Volvo EX30, Volvos minsta SUV någonsin. Den har allt du kan förvänta dig av en Volvo, men i ett mindre format. 

Med genomtänkt, skandinavisk design i kombination med den allra senaste tekniken gör nya Volvo EX30 din vardag inte bara hållbar och säker utan även trevligare och bekvämare.

Läs mer om Volvo EX30

Säg hej till helt nya Volvo EX90

Nya Volvo EX90 är mer än bara en bil. Bilen är inte bara den mest avancerade Volvobilen någonsin – den är vår inträdesbiljett till ett större ekosystem av tjänster och funktioner som kan göra ditt liv enklare och roligare, samtidigt som det låter dig utnyttja fördelarna med att köra en renodlad elbil.

Läs mer om Volvo EX90

Upptäck vår helt elektriska crossover

Volvo C40 Recharge är en helt ny typ av bil. Den kombinerar bekvämligheterna av en SUV – med en hög sittposition och är lätt att gå in och ur – men med en mer elegant taklinje, som för tankarna till en mer traditionell låg bilmodell. 

Läs mer om Volvo C40 Recharge

Vår första helt eldrivna SUV - XC40

Volvo XC40 Recharge är en kompakt SUV – designad för livet i staden och resten av världen. Alltid uppkopplad med smart teknik, inbyggt Google samt hållbara material. Invändigt hittar du smart förvaring med plats för dig, ditt liv och dem du väljer att dela det med.

Läs mer om Volvo XC40 Recharge

Frågor och svar om elbilar

Vilka laddningstider kan jag räkna med när jag laddar hemma?

Laddningstiden beror på vilken laddningsutrustning du använder och den elektriska installationen du har hemma. Den vanligaste laddningskabeln med hushållskontakt är främst en extra kabel. Att ladda ett tomt batteri till 100 procent med denna kabel tar ungefär 40–72 timmar, vilket ger dig 7–14 km räckvidd per timme.

För regelbundna och betydligt kortare laddningstider hemma rekommenderar vi en 3-fas 11 kW wallbox. Denna installation kan ge dig cirka 7,5 timmars laddningstid (från 0 till 100 procent) eller cirka 50–60 km räckvidd per timme.

Observera: Laddningstiderna varierar och beror på faktorer som utomhustemperatur, aktuell batteritemperatur, laddningsutrustning, batteriets skick och bilens skick.

Hur mycket kostar det att ladda batteriet på en elbil?

Kostnaden för el kan variera lokalt, men det kan vara lägre jämfört med bensin eller diesel. Den lägre bränslekostnaden är också ett av flera skäl att byta till en elbil. Du får ännu lägre kostnader om du förinställer din eldrivna Volvo på att ladda när priserna är som lägst, vilket ofta är på natten.

Kan batteriet bytas?

Batteriet eller en batterimodul kan vid behov bytas ut precis som alla andra tekniska komponenter på bilen.

Vilket är det snabbaste sättet att ladda min eldrivna bil under långa resor?

Den snabbaste laddningen är vid en DC-snabbladdningsstation längs vägen. För att ladda så snabbt som möjligt rekommenderar vi att du begränsar bilens laddningsnivå till 80 procent. Det ger dig korta laddningstider eftersom de sista 20 procenten av laddningen tar längst tid.

Hur hjälper bilen mig att hitta den närmaste laddningsstationen?

I länder där Google Maps visar laddningsstationer kan du hitta offentliga laddningsstationer direkt på kartan i bilens mittdisplay eller via en smartphone-app. Därifrån kan du också välja önskade laddningsstationer och få vägbeskrivning.

Hur mycket underhåll och service behöver en helt eldriven Volvo?

Elmotorerna är underhållsfria och helt slutna under hela bilens livslängd. Jämfört med en bil med förbränningsmotor behöver helt eldrivna Volvo-bilar mycket mindre underhåll vilket kan ge lägre driftskostnader.

Laddat

Här försöker vi guida och informera dig som konsument i hur du ska tänka kring allt från val av bil till laddmöjligheter.

Mer från Volvo

  • Volvo hos oss

    Volvo är ett av Sveriges mest populära bilmärken med ett brett utbud av modeller för både privatperson och företag.

  • Laddhybrider

    Vi erbjuder ett brett utbud av laddhybrider i alla storlekar. Hitta den modell som passar bäst just för dig.

  • Volvo Privatleasing

    Upptäck fördelarna med privatleasing. Med Volvo Privatleasing får du ett enkelt bilägande och kontroll över kostnaderna.

Våra anläggningar