891 Bilar i lager

Hur laddar jag min laddhybrid eller elbil?

Hur du laddar är en viktig del av att äga en laddbar bil. När är det bäst att ladda och vilken typ av laddkablar finns det? Hur ser jag att bilen laddar samt hittar laddstationer? Allt detta förklarar vår säljare Christopher Hagby, Volvo Car Sörred, i filmen nedan.

Vilken typ av laddkablar finns det?

På platser där det inte finns en laddbox så kan du ladda din elbil via vanligt vägguttag. Då laddar du med en Schuko-kontakt.

Typ 2 är en trefasladdare. Den är i standard i Europeiska bilar. I en vanlig hemmabox för hemmabruk kan den leverera upp till 22 kW växelström, men det finns även publika laddare som kan ge upp till 43kW.

Laddbox

Vi rekommenderar dig att ladda din elbil via en laddbox. Att ladda elbilen i ett vanligt eluttag i hemmet kan vara brandfarligt, tar längre tid och är ett sämre val ekonomiskt.

Genom att installera en laddbox får du en säker och effektiv laddstation som kan ladda din elbil upp till tio gånger snabbare än genom ett vanligt eluttag. Självklart hjälper vi dig med vad för typ av box du ska köpa.

Volvo Cars-appen

Till alla eldrivna Volvo Recharge-modeller medföljer det ett Plugsurfing-konto, vilket ger dig tillgång till ett av Europas största och modernaste laddnätverk. Plugsurfing är integrerat direkt i Volvo Cars-appen. I appen kan du hitta tillgängliga laddstationer, hantera betalning, samt se laddningshistorik och kvitton, allt på ett och samma ställe.

  • Lär dig ladda rätt i Laddskolan

    En serie korta filmer som ger svar på alla de vanligaste frågorna om laddning.

  • Laddboxar

    Upptäck vårt utbud av laddboxar, anpassade för att passa alla modeller och situationer.