891 Bilar i lager

Glasverkstad

För att bevara den höga säkerheten är det viktigt att din vindruta byts med Originaldelar. Visste du att en modern vindruta är en bärande del av din bils konstruktion? Din vindruta skyddar nämligen mot mer än bara väder och vind. Den är en förutsättning för att säkerhetsfunktioner som trötthetsvarnare, autobroms och avståndskontroll ska fungera som det är tänkt. Byter du med Originaldelar hos oss fortsätter rutan att vara lika säker som den var den dagen du köpte bilen ny. 

Vi lagar alltid ditt stenskott om det är möjligt och med försäkring hos Volvia betalar du bara 100 kronor i självrisk. Ibland kan hela vindrutan behöva bytas beroende på var stenskottet sitter och hur stort det är, då hjälper vi dig såklart också med det. Ett stenskott som får sitta länge riskerar att spricka. Fixa därför stenskottet direkt, så du inte behöver byta hela rutan.

Boka tid i vår glasverkstad

OBS! Glöm inte att göra en skadeanmälan innan du gör en bokning. 

Förenklad skadeanmälan

Så här gör du med Volviaförsäkring

Har du fått ett stenskott eller spricka i vindrutan och har Volviaförsäkring kan du ta bilder på din bils skada direkt med mobilen och skicka till oss för bedömning. Det gör att du slipper ett första besök hos oss.

Ladda ner - App Store Ladda ner - Google Play

Enkel skadeanmälan i Volvia-appen

Volvia försäkring har samlat allt du som Volvo-ägare behöver för en enkel och snabb skadeservice i sin app.

När kan ett stenskott repareras?

Idag behöver inte vindrutan bytas alla gånger oturen har varit framme och du har fått ett stenskott. Nu är det möjligt att reparera en laminerad ruta och självrisken är oftast låg.

  • Grönt område: Skador på vindrutans områden som är grönmarkerade kan repareras – men bara om de är mindre än 25 mm.
  • Gult område: Skador som befinner sig i det indirekta synfältet, som markerats gult, kan repareras om de är mindre än 15 mm.
  • Rött område: Skador som befinner sig i området kring kameran eller runt A-stolpen, som markerats i
    rött, får inte repareras.

Stenskott

Ett stenskott kan lätt spricka och riskerar då din körsäkerhet. Om stenskottet har en liten spricka i sig måste det lagas, är det bara en grop behöver det generellt inte åtgärdas. Har du fått en spricka är det bra om du skyddar den med tejp eller ett stenskottsplåster tills skadan har åtgärdats. Om du inte lagar stenskottet så riskerar du att rutan spricker ännu mer vilket innebär att hela vindrutan behöver bytas. Lagningen påverkar inte din vindruta vilket innebär att efter att du lagat ett stenskott blir vindrutan lika stark som före skadan.

Byta vindruta

Har en ruta väl spruckit så måste den bytas, därför är det bästa du kan göra om du fått ett stenskott att laga det innan rutan spricker. Det kan också vara så att du behöver byta vindrutan om den blivit sliten. En studie från Statens Väg- och Trafikforskningsinstitut (VTI) visar på att slitage på bilens vindruta kan ge nedsatt sikt redan efter 8 000 mil. Är du tveksam på din vindrutas skick rekommenderar vi dig att besöka någon av våra glasverkstäder så hjälper vi dig.

Kalibrering av vindruta

Vi ser till så att din nya vindruta inte bara blir rätt monterad utan även rätt kalibrerad för just din bil. En modern vindruta är en bärande del av din bils konstruktion och kan innehålla bland annat kameror och säkerhetssensorer.

Stenskottsplåster

Ha alltid ett s.k. stenskottsplåster i bilen i fall du får ett stenskott på vindrutan. Du är välkommen in och hämta ett gratis hos oss på någon av våra anläggningar.

Solfilm

Med solfilm på dina rutor får du ett behagligare klimat i bilen samtidigt som du skyddar mot insyn. Vi hjälper dig med monteringen. 

Så lagar vi din vindruta

Läs mer om hur din vindruta är uppbyggd, hur du vårdar den och vad du bör tänka på om du drabbas av ett stenskott.

Här hittar du våra glasverkstäder