886 Bilar i lager

Vad är skillnaden på mildhybrid, laddhybrid och elbil?

Mildhybrid, laddhybrid och elbil har alla en sak gemensamt – de har ett batteri som driver bilen för att på så sätt minska avgasutsläppet. Skillnaden är dock om huruvida bilen även har en förbränningsmotor och om de går att ladda. I den här filmen förklarar vår säljare Christopher Hagby, Volvo Car Sörred, skillnaderna samt vilken typ som kan passa dig bäst.

Mildhybrid

En mildhybrid är en bil där förbränningsmotorn kompletteras med extra kraft från en mindre elmotor. Bilen har inget ladduttag utan den regenererar energi från när den körs. Detta gör att bilens utsläpp minskas effektivt genom att motorn stängs av när den inte behövs, till exempel vid inbromsningar eller vid frirullning. Våra mildhybrider betecknas med ett B framför.

Laddhybrid

Till skillnad mot en milhybrid så kan du ladda en laddhybrid via en laddbox. En laddhybrid, även kallad PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle), har både en förbränningsmotor och en elmotor. Bilen laddas främst via det fasta elnätet men också via inbromsningar (regenerering). Förbränningsmotorn tar över när batteriet är urladdat. Räckvidden på el varierar beroende på modell och körstil, men flera av våra modeller har en räckvidd på upp till 90 km på en laddning. 

Elbil

En elbil drivs av enbart el, vilket gör att den har noll koldioxidutsläpp. Bilen laddas via ett ladduttag samt under körning genom bromskraftsåtervinning. En elbil kräver att du har möjlighet att kunna ladda. Räckvidden ligger på cirka 448 km för C40 Recharge (Twin motor) och 436 km för XC40 Recharge (Twin motor).*

Elbilar

Upptäck våra elbilar. Ibland är det tysta sättet det mest kraftfulla. Utan att släppa ut några avgaser och med mindre buller, oavsett hastighet.

*Siffrorna ovan baseras på WLTP-certifierade data för den valda motorn vid blandad körning. Den faktiska räckvidden som uppnås under verkliga förhållanden kan dock variera beroende på körstil, temperatur i kupén, användning av bilens klimatanläggning samt av andra faktorer som väder och underlag.