734 Bilar i lager

Volvo EX30

En helt elektrisk SUV

Allt du kan förvänta dig av en Volvo, men i ett mindre format

Nu är den här - nya Volvo EX30, Volvos minsta SUV någonsin. Med genomtänkt, skandinavisk design i kombination med den allra senaste tekniken gör nya Volvo EX30 din vardag inte bara hållbar och säker utan även trevligare och bekvämare.

Bygg din Volvo Prenumerera

Med genomtänkt, skandinavisk design i kombination med den allra senaste tekniken gör nya Volvo EX30 din vardag inte bara hållbar och säker utan även trevligare och bekvämare.

Nya Volvo EX30 har en stilfull interiör med ett tydligt hållbarhetstänk med omsorgsfullt framtagna material som framhäver bilens distinkta design. Den ansvarsfullt framtagna designen symboliseras av återvunna och förnybara material som denim, lin och ullblandning i ett flertal olika färger och texturer.

En spännande nyhet i Volvo EX30 är soundbaren, en avlång högtalare som är placerad längs hela instrumentpanelen och är den första av sitt slag i en bil. Du hittar också en mängd smarta förvaringsmöjligheter. 

Håll dig uppdaterad

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om allt som händer kring Volvo EX30.

Volvo EX30 utrustningsnivåer

 • 18″ 5-Spoke Aero Denna nya generation av aerodynamiska fälgar kompletterar perfekt den djärva designen hos din helt eldrivna SUV från Volvo. Kontrasterande ytor av silverfärgad aluminium och blanksvarta inlägg förstärker bilens dynamiska men stilrena utseende. Aerodynamisk design och innovativ användning av syntetiska material hjälper även till att minska luftmotståndet och vikten, vilket ger bra förutsättningar för optimerad energiförbrukning och lång räckvidd. Dimension: 8x18 Däckdimension: 245/45 R18
 • Takspoiler, färgkoordinerad Denna eleganta takspoiler förbättrar ytterligare den dynamiska karaktären och aerodynamiken hos din Volvo. Dess utformning bidrar till att optimera luftflödet och öka den nedåtriktade kraften så att luftmotståndet minskar och stabiliteten vid höga hastigheter ökar. Bilens övre bromsljus och bakre spolarmunstycke för torkarbladen sitter smidigt integrerade i spoilern.
 • 12,3-tums mittendisplay Den stora fristående 12,3-tums högupplösta pekskärmen med centrerad position ger dig full kontroll över förarinformation, navigation, underhållning, klimat, bilappar, telefon, parkeringskameror och andra supportfunktioner. Förarkontrollerna på mittendisplayen övre del visar tydlig information som är viktig för körningen, såsom hastighet, vägskyltar, vyer omkring bilen och navigeringshjälp så att du kan fokusera på vägen. Storleken och proportionerna på mittendisplayen gör det möjligt att visa en stor karta samtidigt som telefon-, media- eller appfönster också kan visas. Vyn och kartan kan anpassas enligt dina önskemål. Den är smart också: Längst ned på skärmen visas ett kontextfält med genvägar till vanliga funktioner som bara visas när du kan använda dem. Exempelvis visas inte reglagen för 360-kameran eller bakluckan förrän hastigheten är tillräckligt låg för att du ska kunna använda funktionen. Inget komplicerat – bara den information du behöver, när du behöver den.
 • Adaptive Cruise Control Den adaptiva farthållaren bibehåller en inställd hastighet och justerar den vid behov för att hjälpa dig att hålla avståndet till långsammare fordon. Välj bara en önskad hastighet och njut av smidig körning från stillastående upp till 155 km/h. På slingriga vägar kan bilen justera hastigheten i kurvor för att förbättra komforten*. Den adaptiva farthållaren kan också hjälpa till vid omkörningar. Den kan även justera din hastighet efter rådande hastighetsgräns. För att göra din körning vid köbildning ännu smidigare kan den justera hastigheten ända ner till stillastående och hjälpa till att följa trafiken när den börjar röra på sig igen. *Hastighetsanpassning på kurviga vägar är inte tillgängligt på alla marknader. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Autobroms för korsningar Att ta sig igenom korsningar kan vara stressigt och där händer ofta olyckor. Denna funktion hjälper föraren att köra i korsningar med trafik från båda sidor såväl som i korsningar med mötande trafik. Om det finns en risk för kollision upptäcker bilen det och bromsar automatiskt för att hjälpa till att undvika en olycka. Vänligen notera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs på vägen. Detta är enbart en stödfunktion.
 • BLIS med styrassistans BLIS kan övervaka trafik som närmar sig bakifrån och varna om det finns ett fordon i döda vinkeln eller om ett fordon närmar sig snabbt bakifrån. Om du håller på att byta fil i tät trafik och systemet detekterar en bil som närmar sig snabbt i döda vinkeln kan du varnas med en ljussignal i vänster eller höger ytterbackspegel. Skulle du ändå styra ut i vägen framför ett mötande fordon kan bilen till och med hjälpa dig att styra tillbaka till din fil för att undvika kollision. Om det närmar sig ett fordon snabbt bakifrån i en angränsande fil och det finns en omedelbar risk för en konfliktsituation, kan du få en varning i den vänstra eller högra dörrspegeln. BLIS fungerar i olika väder- och ljusförhållanden, dag som natt och är aktivt i alla hastigheter över 10 km/h. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Dessa funktioner är enbart stödfunktioner. Alla funktioner som beskrivs kanske inte är tillgängliga på alla marknader.
 • Bakre kollisionsvarning Den här funktionen kan bidra till att undvika påkörning bakifrån genom att varningsblinkersen aktiveras i snabb takt om en bil som närmar sig snabbt kommer för nära. Om det inte går att undvika en kollision kan bromsarna också aktiveras om din bil står stilla för att ytterligare minska risken för whiplashskada.
 • Bromsning efter kollision Denna teknik gör att din Volvo automatiskt bromsar in när bältesförsträckarna eller en krockkudde aktiveras, vilket minskar risken för fler skador efter en krock – till exempel kollisioner med andra bilar eller människor.
 • Chassi Den avancerade chassikonstruktionen med en 5-länkad bakfjädring ger en bekväm och smidig körupplevelse. Den sofistikerade fjädringen gör körningen mjuk och bidrar till en känsla av självförtroende och kontroll.
 • Däcktrycksövervakning Med vårt Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) visas en varning på förardisplayen direkt om trycket i ett däck är för lågt, så att du kan fortsätta köra säkert. Systemet är aktivt från 30 km/tim.
 • Dimljus, bak Dimljusen bak ökar din synlighet för upphinnande trafikanter vid körning i dimma eller kraftig nederbörd. De aktiveras med pekskärmskontroller på mittdisplayen.
 • Förarvarningssystem Förarvarningssystemet lägger till en ny nivå av säkerhet genom att komplettera bilens exteriöra sensorer. Det är utformat för att upptäcka om föraren är distraherad eller sömnig – även om Pilot Assist eller adaptiv farthållare är aktiverad. En invändig sensor och en beröringskänslig ratt spårar förarens tillstånd. Skulle du av någon anledning vara ouppmärksam kan systemet varna dig eller till och med guida dig till en närliggande rastplats Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Främre kamera Den främre kameran kan vara till hjälp på en avfart med begränsad sikt åt sidorna, eller när du kör ut ur ett garage alternativt en trång parkeringsplats. Ingår i backkameran och 360-kameran.
 • Front Cross Traffic Alert med autobroms Den här nya funktionen använder radarn fram för att upptäcka korsande bilar, cyklister, motorcyklar och fotgängare framför bilen. Detta är särskilt användbart när du kör ut från en plats med begränsad sikt. Om det finns ett objekt som närmar sig i bilen, kan bilen varna med ett hörbart ljud. Om du inte reagerar på varningarna och en kollision är nära förestående kan bilen bromsa automatiskt.
 • Hastighetsbegränsare Med hastighetsbegränsaren undviker du att köra för fort av misstag. När du uppnår den inställda hastigheten kommer du att få en indikation på det genom ett lätt motstånd från gaspedalen. Tryck ner gaspedalen om du vill åsidosätta funktionen. Observera: Föraren ansvarar alltid för hur bilen styrs. Funktionen är bara ett stöd.
 • Intelligent Speed Assist (ISA) Den här funktionen är utformad för att hjälpa föraren att undvika oavsiktlig fortkörning. Bilen läser kontinuerligt vägskyltar tillsammans med kartdata. Om du som förare överskrider en hastighetsgräns kan du meddelas om detta via en ljudsignal eller visuell signal. I Pilot Assist-läge eller läget för adaptiv farthållare kan du även uppleva hur bilen automatiskt anpassar sig till den gällande hastighetsgränsen. Fartassistansen är aktiverad som standard varje gång du startar bilen och aktiveras automatiskt vid hastigheter över 20 km/h. Det går att inaktivera funktionen under körning via en tryckknapp på mittdisplayen eller via en knapp på ratten. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Kollisionsundvikande och mildrande Bilens främre radar, sidoradar och främre kamera håller konstant uppsikt över fordon, motorcyklar, skotrar, fotgängare och cyklister framför bilen. Om det finns risk för kollision varnar bilen först föraren medan det fortfarande finns tid att reagera. Skulle föraren inte reagera och en kollision verkar trolig kommer bromsarna att förberedas för att underlätta förarens bromsning. Och om föraren inte applicerar tillräckligt med bromskraft kan bilen hjälpa till genom att tillhandahålla den ökade bromseffekt som krävs för att undvika en kollision. När en kollision nästan är oundviklig kan bilen automatiskt bromsa med full effekt för att försöka undvika eller mildra kollisionen. Om föraren börjar utföra en undanmanöver kan bilen ge lätt styrassistans för att förbättra manövern som redan initierats av föraren för att undvika en kollision. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Dessa funktioner är enbart stödfunktioner. Alla funktioner som beskrivs kanske inte är tillgängliga på alla marknader.
 • LED-baklampor LED-baklyktans design med två sektioner gör att bilen syns under alla ljusförhållanden och bidrar samtidigt till designen. När du närmar dig bilen kan baklyktorna tillsammans med strålkastarna visa en välkomstsekvens.
 • LED-strålkastare Vår nya generation av specialdesignade LED-strålkastare optimerar sikten och bidrar till bilens distinkta utseende. När du närmar dig eller lämnar bilen kan strålkastarna visa en välkomst- eller avskedssekvens tillsammans med baklyktorna.
 • LED-strålkastare med aktivt helljus Vår nya generation av specialdesignade LED-strålkastare optimerar sikten och bidrar till bilens distinkta utseende. För att förbättra din komfort och synlighet kan strålkastarna växla automatiskt mellan helljus och halvljus beroende på vad som behövs för att undvika att blända andra trafikanter. När du närmar dig eller lämnar bilen kan strålkastarna visa en välkomst- eller avskedssekvens tillsammans med baklyktorna.
 • LED-strålkastare med aktivt helljus Vår nya generation av specialdesignade LED-strålkastare optimerar sikten och bidrar till bilens distinkta utseende. För att förbättra din komfort och synlighet kan strålkastarna växla automatiskt mellan helljus och halvljus beroende på vad som behövs för att undvika att blända andra trafikanter. När du närmar dig eller lämnar bilen kan strålkastarna visa en välkomst- eller avskedssekvens tillsammans med baklyktorna.
 • Lane Departure Warning Om du börjar avvika från din fil kan Lane Departure Warning hjälpa till att varna dig. Vid hastigheter över 65 km/h övervakar en kamera på filmarkeringarna och kan avgöra om du glider ur din fil. Om du gör det, kommer du att varnas med vibrationer i ratten. Om du använder blinkers för att signalera en filbyte kommer Lane Departure Warning inte att reagera.
 • Lane Keeping Aid Denna stödjande funktion hjälper till att förhindra att bilen oavsiktligt korsar över i motsatt körfält. Om föraren till exempel är distraherad och håller på att korsa filmarkeringen utan att slå på blinkers upptäcker bilen detta och kan försiktigt styra tillbaka i rätt fil. I vissa situationer kan föraren varnas genom ljud, synliga signaler eller vibrationer i ratten. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Oncoming lane mitigation Denna nödfunktion för filbyte är alltid aktiv och kan hjälpa till att förhindra kollisioner med mötande fordon där föraren oavsiktligt lämnar körfältet. Om du råkar korsa körfältsmarkeringen och det finns risk för kollision med ett mötande fordon kan bilen känna av det och styra dig tillbaka till rätt fil. Vänligen notera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs på vägen. Detta är enbart en stödfunktion.
 • One pedal drive One pedal drive låter dig njuta av en ännu mer intuitiv körupplevelse. Tryck på gaspedalen för omedelbar acceleration och släpp den för att omedelbart minska hastigheten eller för att bromsa bilen till stillastående. Detta bidrar till mer avslappnad körning och en förbättrad känsla av kontroll – framförallt i stadstrafik med många stopp och starter. Och varje gång du släpper gaspedalen skickas elektrisk energi tillbaka till bilens batteri. Och när du vill utnyttja mer av bilens rörelseenergi för ännu högre energieffektivitet och längre räckvidd kan funktionen för one pedal drive enkelt stängas av.
 • Parkeringshjälp vid backning Parkeringshjälpen assisterar dig att backa in i trånga utrymmen där sikten är begränsad. När bilen närmar sig ett föremål varnas du med ett varningsljud från de främre högtalarna och med grafik i huvuddisplayen. Varningsljudets frekvens ökar i takt med att du närmar dig hindret. Och om du kommer för nära ett hinder bakom bilen kan bilen bromsa automatiskt.
 • Parkeringskamera, bak En kamera bakom bilen ger en bred bild i mittendisplayen av vad som händer bakom bilen när du backar. Skärmen visar bilens tänkta rutt och bilens bredd för att underlätta vid parkering i trånga utrymmen. Det faktiska avståndet till hinder visas i meter. Parkeringskameran aktiveras automatiskt när du lägger i backen och kan aktiveras manuellt via mittendisplayen i hastigheter upp till 18 km/h. Ultraljudssensorer bak och fram hjälper också till att varna för föremål nära bilen.
 • Rear Cross Traffic Alert med autobroms När du backar ut från ett område med begränsad sikt bak kan den bakre radarn upptäcka korsande bilar, cyklister, motorcyklar och fotgängare. Om det är nödvändigt för att undvika en kollision kan den varna dig med ett meddelande på förardisplayen och ljudsignaler från höger eller vänster högtalare, beroende på vilken riktning objektet kommer ifrån. Om föraren inte reagerar på varningarna och en kollision är nära förestående kan bilen bromsa automatiskt.
 • Run-off road mitigation Bilen övervakar konstant vägmarkeringarna och vägkanterna för att hjälpa till att förebygga olyckor där bilen kör av vägen. Om föraren korsar den yttre vägmarkeringen eller vägbanans kant kan denna funktion hjälpa till att styra tillbaka bilen på vägen. Vid behov kan den också aktivera bromsarna för att hålla bilen på vägen. Vänligen notera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs på vägen. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Safe Space Technology Med den senaste sensortekniken strävar vi efter att tillhandahålla en säker plats i och runt bilen. En avancerad yttre sensor med upp till fem radars, fem kameror och tolv ultraljudssensorer övervakar kontinuerligt vad som händer runt bilen för att hjälpa föraren och, om det behövs, hjälpa till att skydda passagerare och personer runt om bilen. Och i kombination med de inre sensorerna kan bilen hjälpa till att förhindra att föraren blir distraherad eller dåsig.
 • Sminkspeglar Speglarna är monterade i solskydden och är lätta att komma åt när de behövs för både föraren och passageraren i framsätet. Integrerade biljetthållare förbättrar ytterligare din komfort.
 • Traffic Jam Assist Den här funktionen kan bidra till mer avslappnad körning vid köbildning. När du använder adaptiv farthållare eller Pilot Assist och det finns ett fordon framför dig kan systemet automatiskt anpassa hastigheten hela vägen ner till stopp och hjälpa till att följa trafiken när den rör sig igen. Om bilen har stått still i mer än 10 sekunder kan du enkelt trycka på gaspedalen eller återuppta-knappen på rattens kontroller för att aktivera systemet igen.
 • Väjningsfunktion för cyklister och fotgängareVäjningsfunktion för cyklister och fotgängare Vi har tagit fram denna nya funktion för att öka säkerheten för oskyddade trafikanter på landsvägar med synliga vägmarkeringar. Om du till exempel inte ser en cyklist som kör i samma riktning som bilen och det uppstår risk för kollision kan bilen aktivt väja bort från cyklisten, så länge bilen inte korsar filmarkeringarna. När cyklisten har passerats återgår bilen till den normala platsen på vägen.
 • Avtagbar förvaringslåda bak På den bakre delen av tunnelkonsolen finns en avtagbar förvaringslåda. Här kan passagerarna i baksätet förvara små föremål inom räckhåll. Den är avtagbar och kan även användas som papperskorg. Lådan har också en dold designdetalj i form av en älg som ger en fin koppling till livet i de svenska skogarna.
 • Central multiförvaring Det platta golvet i bagageutrymmet möjliggör nya och innovativa förvaringslösningar. Det centrala multilagringsutrymmet har ett praktiskt öppet förvaringsområde på golvet – det perfekta stället för att placera en handväska till exempel. Och för utrustningsnivåerna Plus och Ultra finns det ytterligare ett dolt förvaringsfack med belysning för mindre föremål.
 • Dekor för luftventil, blå Detta dekorelement matchar den minimalistiska skandinaviska designen av Breeze- eller Indigo-interiören och tillför ett sofistikerat och modernt uttryck till området runt luftutsläppen.
 • Denim-dekor Genom att använda återvunnen denimtextil tillför denna dekor ett modernt och sportigt uttryck till interiören – som perfekt matchar klädseln. Dekorens toppskick består till 50% av denimfibrer som har tillvaratagits i samband med återvinning av jeans. Ramarna för dekoren består av 30 % återvunnet material. Tillvalet indirekt stämningsbelysning för dekorpanelerna förstärker den sofistikerade atmosfären ytterligare när det är mörkt ute.
 • Grundnivå för kupébelysning Den invändiga belysningen är en viktig del av upplevelsen i din Volvo. Grundnivån omfattar läslampor för framsätets platser, belysning i handskfacket, instegsbelysning för fram- och baksätet samt belysning i bagageutrymmet.
 • Kupébelysning Den invändiga belysningen är en viktig del av upplevelsen i din Volvo och gör det lättare att hitta saker i mörkret. Grundnivån omfattar kupébelysning, läslampor i fram- och baksätet, lampor i dörrfickorna, belysning i det främre förvaringsfacket samt belysning i bagageutrymmet.
 • Skjutbara mugghållare och förvaringSkjutbara mugghållare och förvaring Du och dina passagerare kan enkelt ha kalla och varma drycker nära till hands under resan. Framtill finns det två skjutbara mugghållare dolda i det främre armstödet. Dessa mugghållare kan även användas som extra förvaring för saker du vill ha nära till hands eller som en extra telefonhållare. Muggar och flaskor kan också förvaras i de främre dörrfickorna.
 • Skräddarsydd sportratt Denna läderfria ratt med tre ekrar är handsydd och insvept i ett syntetiskt material med en lyxig känsla. Den snygga dekoren av silkessatin och de färgkoordinerade sömmarna bidrar till den hantverksmässiga känslan. För extra komfort i kallt väder finns ratten tillgänglig med eluppvärmning.
 • Stora dörrfickor En smart ljuddesign med en soundbar och en bashögtalare bakom instrumentpanelen innebär att det inte finns högtalare i dörrarna* Detta gör det möjligt att fullt ut utnyttja förvaringsutrymmet i dörrarna även för större föremål som flaskor. Dörrfickorna kan också användas som mugghållare. Insidan av dörrfickorna är klädd i en textil som matchar sätesklädseln, vilket ger interiören en lyxig känsla. *Harman Kardon Premium Sound har högtalare i de bakre dörrarna och i dörrfickorna som är något mindre jämfört med det standardmässiga ljudsystemet.
 • Telefonförvaring bak Passagerarna i baksätet kan förvara sina telefoner inom räckhåll i de dedikerade telefonfickorna som är integrerade i förvaringsfickorna på framsätets ryggstöd (endast för interiörerna Breeze, Mist och Pine).
 • Textil & Nordico-klädsel Sätenas övre delar och dörrinsatserna är klädda med studioinspirerad textil i 100 % återvunnen polyester. För att förstärka det sportiga uttrycket är kuddarna och den nedre delen av ryggstöden tillverkade av Nordico i den kontrasterande färgen Charcoal – ett mjukt, biobaserat material som är delvis tillverkat av tallolja från Finland och Sverige och med återvunnen PET i bakstycket. • Modernt och sportigt utseende • Återvunna och biobaserade material • Lätt att rengöra
 • Textilmattor för kupén Textilmattorna med kantband har ett mönster som är inspirerat av regndroppar och är tillverkade av återvunnen polyamid, delvis från kasserade fisknät.
 • Pilot Assist utan styrhjälp Denna adaptiva farthållare håller en inställd hastighet och, vid behov, justerar hastigheten för att hjälpa dig att bibehålla ett lämpligt avstånd till mer långsamma fordon. Välj bara en önskad hastighet och njut av smidig körning från stillastående upp till 155 km/h. På slingriga vägar kan bilen justera hastigheten i kurvor för att förbättra komforten*. Den adaptiva farthållaren kan också hjälpa till vid omkörningar. Den kan även justera din hastighet efter rådande hastighetsgräns. För att göra din körning i kötrafik ännu smidigare kan den justera hastigheten hela vägen ned till ett stopp och hjälpa till att följa trafiken när den rör sig igen. När du har trafik i döda vinkeln eller ett fordon närmar sig snabbt bakifrån hjälper BLIS dig genom varningar med ljussignaler i vänster eller höger dörrspegel. *Hastighetsanpassning på kurviga vägar är inte tillgängligt på alla marknader. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Klimatsystem med en zon Välj den temperatur du vill ha i kupén, så sköter det elektroniskt styrda klimatsystemet resten. Det kommer automatiskt att justera fläkthastigheten och luftfördelningen samt kyla och värma för att optimera din komfort och bekvämlighet. Temperaturen ställs in för hela kupén. Du kan enkelt ställa in temperaturen – samt göra manuella justeringar av fläkthastighet och luftfördelning – via huvuddisplayen eller med röststyrning. Ett effektivt kupéfilter hjälper till att hålla den inkommande luften fri från damm, pollen och andra partiklar.
 • Kupéfilter Genom att bidra till att den inkommande luften hålls fri från damm, pollen och andra partiklar, inklusive hälsoförsämrande fina partiklar (PM2.5), bidrar detta avancerade kupéluftfilter effektivt till ett hälsosamt kupéklimat.
 • Rattvärme Den eluppvärmda ratten ger dig extra komfort under kalla morgnar och gör att du kan köra utan handskar. Tryck bara på en knapp på huvuddisplayen så kan du värma händerna när du kör iväg. Värmen kan ställas in på tre nivåer.
 • 11 kW inbyggd laddare (OBC) Den kraftfulla inbyggda laddaren möjliggör effektiv och bekväm AC-laddning av bilens högvoltsbatteri hemma eller vid en laddstation.
 • Kabel till laddningsstation, 6 m Med denna slittåliga 3-faskabel för högvoltsström kan du ladda din bil på ett säkert och bekvämt sätt vid laddningsstationer när du är ute och reser. Kapaciteten på max 16 A/11kW ger effektiv laddning.
 • Bagageutrymme Det eleganta lastutrymmet ger dig platsen du behöver för att få med dig utrustning och bagage. För att göra det riktigt användbart har det en regelbunden form och bakhjulsupphängningen är konstruerad för att inte inkräkta på lastutrymmet. Krokar för påsar hjälper till att hålla ordning på dina saker. Fyra lastöglor hjälper dig att säkra lasten. Om du behöver mer utrymme kan det tvådelade bakre ryggstödet fällas ned separat så att du kan kombinera last och passagerare utan att kompromissa med komforten. Den maximala lastvolymen bakom baksätet är 318 liter, räknat från golvet upp till den löstagbara hatthyllan. Detta inkluderar en 61 liter dold förvaring under lastgolvet. För ännu mer flexibilitet kan lastgolvet enkelt justeras i två nivåer – plan nivå och låg nivå för större föremål som resväskor. När baksätena är fällda kan ett hopfällbart skyddsnät monteras bakom framsätena för att möjliggöra fullt utnyttjande av lastutrymmet och skydda passagerare från lös last.
 • Eluttag, bagageutrymme Addera mångsidighet till din Volvo och koppla in elektronisk utrustning som exempelvis en kylbox med det här 12-voltsuttaget i bagageutrymmet.
 • Främre bagageutrymme Det främre lastutrymmet ger smart extra förvaring. Det är det perfekta utrymmet för att förvara sällan använda föremål som spolarvätska och extra laddningskablar. Ett lock håller innehållet väl skyddat mot smuts, damm och fukt. Det främre lastutrymmet frigör också utrymme från det bakre lastutrymmet genom att tillåta förvaring av däckreparationskitet, bogseringsöglan och varningstriangeln.
 • LED-belysning, lastutrymmet LED-lampan lyser upp lastutrymmet på ett utmärkt sätt, även i dåligt upplysta områden och LED-tekniken möjliggör låg strömförbrukning och lång livslängd.
 • Tvådelat nedfällbart baksäte Ergonomisk design på sätena gör att passagerarna i baksätet åker bekvämt även under långa resor. Baksätets ryggstöd är uppdelat i två sektioner 40/60 vilket gör dem lätta att fälla ned separat, så att du kan transportera både passagerare och gods utan att kompromissa med komforten. De diskreta ISOFIX-fästena vid de yttre platserna i baksätet möjliggör snabb och säker installation av ISOFIX-förberedda barnstolar.
 • Bakhjulsdrift (RWD) Bakhjulsdrift gör bilen mer dynamisk och smidig att köra jämfört med framhjulsdrift. Bilen styr skarpare in i kurvorna vilket ger en sportigare och mer responsiv körning med mindre understyrning – utan att kompromissa med körstabiliteten. Genom att elmotorns höga vridmoment har separerats från ratten förbättras körupplevelsen under acceleration. Bakhjulsdriften förbättrar också greppet vilket ger snabbare acceleration och utmärkta dragegenskaper.
 • Enväxlad automatlåda med shift-by-wire-teknik Du kan njuta av ett jämnt, sömlöst kraftflöde utan växlingar som bidrar till en mycket bekväm, kontrollerad och intuitiv körupplevelse. Alla växlingslägen ställs på ett smidigt sätt in med växelspaken intill ratten. Med Shift-by-wire-tekniken växlar du enkelt mellan back, neutral och körning i en enda rörelse. Härifrån kan du även styra parkeringsläget, den elektriska parkeringsbromsen och Pilot Assist.
 • Hill Descent Control Hill Descent Control möjliggör kontrollerad körning utför branta och hala vägar i hastigheter upp till 40 km/h. När den är aktiverad hjälper den dig att köra i nedförsbackar genom att motorbromsa, eller om det behövs, genom att bromsa varje hjul individuellt – samtidigt som du styr ratten. Denna funktion gör det också lättare att komma iväg när man drar en tung släpvagn eller en båt på en släpvagn uppför en ramp.
 • Hill Start Assist Med Hill Start Assist kan du starta i upp- eller nedförsbacke utan att bilen rullar iväg när du flyttar foten från bromspedalen till gaspedalen. Bromsarna hålls ansatta en kort stund efter att du släppt bromspedalen.
 • Centrallås, dubbel låsning Om du har låst bilen från utsidan och en inbrottstjuv slår sönder en fönsterruta gör denna funktion det omöjligt att öppna några av dörrarna inifrån.
 • Förbandsväska Med denna praktiska första hjälpen-sats är du väl utrustad för att ge första hjälpen i en nödsituation. Satsen innehåller de flesta typer av bandage och annat som behövs för att ta hand om mindre skador på ett säkert sätt. Första hjälpen-satsen är godkänd enligt DIN 13164, och har detaljerade instruktioner för första hjälpen på sju språk.
 • ISOFIX-fäste för bilbarnstol ISOFIX är det säkraste och mest effektiva sättet för att installera en bilbarnstol i din Volvo. Det är bara att klicka fast den ISOFIX-förberedda bilbarnstolen i ISOFIX-fästena i baksätet så sitter barnstolen fast på ett säkert sätt. ISOFIX-fästena är placerade bakom luckor i den nedre delen av ryggstöden i baksätet och är enkla att komma åt vid behov.
 • Indirect occupant sensing Bilen kan påminna dig om någon är kvar efter att du har parkerat den. Om en bakdörr har använts och inte öppnas igen efter att bilen parkerats, kommer du att få en varning med ett meddelande i förardisplayen och en ljudsignal. Om du trots detta låser bilen aktiveras bilens varningsblinkers tillsammans med tutan för att påminna dig.
 • Krockkudde för föraren Tillsammans med säkerhetsbältet hjälper förarairbagen till att skydda huvudet, ansiktet och bröstkorgen vid en frontalkollision. Och om kollisionen är så mild att airbagen inte behövs, kommer systemet vid behov endast att utlösa säkerhetsbältenas förspännare.
 • Larm Larmet skyddar bilen när den är parkerad och avskräcker objudna gäster. Det reagerar också på rörelser inuti bilen, om en ruta krossas eller om någon försöker stjäla hjulen eller bogsera bort bilen. Larmet aktiveras automatiskt när bilen låses och är kopplat till dörrarna, motorhuven och bakluckan. En nivåsensor avskräcker tjuvar från att lyfta upp bilen för att stjäla hjulen eller för att bogsera bort den. Rörelsesensorn och nivåsensorn kan stängas av, så att personer eller husdjur kan vara kvar i den parkerade och låsta bilen, förutsatt att det är lämpligt i den aktuella temperaturen, vädret och andra externa förhållanden.
 • Manuellt barnsäkerhetslås Det manuellt manövrerade barnsäkerhetslåset bidrar till att förhindra att bakdörrarna öppnas från insidan.
 • Nyckelkort NFC-kortet är en smart backup-plan om du av någon anledning inte har din smarttelefon med dig. Förvara kortet i plånboken så kan du låsa upp bilen vid behov genom att hålla kortet mot dörrhandtaget och sedan köra iväg genom att sätta kortet på sin plats framför tunnelkonsolen.
 • Omkopplare till passagerarkrockkudde Med denna omkopplare stänger du enkelt av passagerarkrockkudden om du ska placera en bakåtvänd barnstol i den främre passagerarstolen. Omkopplaren är bara åtkomlig när dörren är öppen. När krockkudden är inaktiverad visas ett meddelande på huvuddisplayen.
 • Programvara för alkohollås Alkolås är ett effektivt sätt att hindra bilen från att startas med en berusad förare bakom ratten. Denna mjukvaruuppdatering gör det enkelt att installera ett alkolås i din Volvo och integrera alkolåsenheten med bilens andra funktioner. Steg-för-steg-instruktioner för alkolåset kan t.ex. visas på huvuddisplayen. Observera att detta endast är en förberedelse som måste kompletteras med ett alkolåssystem från Dräger eller ACS Alcohol Countermeasure Systems.
 • Sats för tillfällig reparation Om du råkar ut för en punktering i däckets slitbana kan du laga däcket tillfälligt med denna reparationssats. Den innehåller en elektrisk luftkompressor samt tätningsvätska och förvaras bekvämt under lastrumsgolvet. Kompressorn kan också användas för att kontrollera och justera däcktrycket. Maxhastigheten för det lagade däcket är 80 km/h och det bör bytas ut inom 200 km.
 • Sidokrockkuddar Vid en sidokollision blåses sidokrockkuddarna upp ögonblickligen och skyddar förarens och framsätespassagerarens överkropp och höfter. Sidokrockkuddarna är placerade i de yttre ryggstödsramarna på framsätet för att alltid optimera skyddet. En krockkudde på insidan förbättrar skyddet ytterligare genom att bidra till att hålla föraren säkert placerad i sätet.
 • Skydd mot pisksnärtsskador WHIPS™ är en säkerhetsinnovation från Volvo, som minskar risken för pisksnärtsskador om bilen blir påkörd bakifrån. Vid en krock förflyttas hela det främre ryggstödet och nackstödet tillsammans med den som sitter i stolen, så att halsen får stöd.
 • Varningstriangel Varningstriangeln är praktiskt placerad i det främre lastutrymmet och alltid tillgänglig även när bilen är fullastad. Denna lätta vidvinkelreflex står upprätt för att varna medtrafikanter även i stark vind och på halt underlag. Den är lätt att fälla i hop och förvaras i tillhörande fodral.
 • Volvo Assistans Personlig hjälp och support är alltid inom räckhåll i din Volvo. Vid oförutsedda händelser som t.ex. punktering trycker du bara på assistansknappen i takkonsolen för att komma i kontakt med vägassistans. Om du skulle hamna i en nödsituation finns också en SOS-knapp som sätter dig i kontakt med en telefonoperatör som kan se var du befinner dig och skicka den hjälp som behövs. Om krockkuddar eller bältessträckare utlöses kontaktar bilen automatiskt nödassistans.
 • 5 säten Alla fem passagerarna uppskattar komforten hos de ergonomiskt utformade sätena. Framstolarna är enkla att justera och det är därför lätt att hitta den perfekta sittpositionen. Framsätenas baksidor är klädda med samma material som sätena för en lyxig känsla. Den slimmade designen på baksidan ger även ökat benutrymme för passagerarna i baksätet. För att göra din Volvo ännu mer flexibel kan baksätets stolar fällas ned separat mot bagageutrymmets golv. På så sätt kan du transportera både passagerare och last utan att behöva kompromissa med komforten.
 • Eluppvärmda framstolar Uppvärmda framsäten ger omedelbar komfort under kalla morgnar. Välj mellan tre värmenivåer med hjälp av touchkontrollerna på huvuddisplayen.
 • Fast svankstöd Med ett bra svankstöd i stolen avlastas musklerna kring ryggraden så att de inte behöver jobba så hårt för att hålla den naturligt krökt. Detta stöd är särskilt viktigt när du sitter under längre perioder.
 • Manuellt inställbar förarstol Det manuellt inställbara förarsätet kan justeras framåt, bakåt, uppåt, nedåt och med lutning för att göra det lätt att hitta den perfekta körställningen.
 • Manuellt justerbart passagerarsäte Det främre passagerarsätet kan flyttas framåt, bakåt samt lutas helt manuellt.
 • 5G-kapacitet Bilen är förberedd att anslutas till 5G-mobilnätverk när de finns tillgängliga. Med 5G får du en otroligt snabb anslutning för smidigare och ännu säkrare resor med realtidskommunikation mellan bilen och det anslutna trafikekosystemet – inklusive andra fordon, serviceleverantörer och infrastruktur. Bilen använder de mobila nätverk som finns tillgängliga fram till dess att 5G introduceras.
 • Apple CarPlay Trådlös Apple CarPlay gör det möjligt att integrera en iPhone® med din Volvo. Det ger dig smidig tillgång till dina favoritappar i bilen och gör det enklare för dig att navigera, ringa samtal, ta emot meddelanden och lyssna på musik medan du kör. Röststyrningen via Siri är särskilt anpassad för körning. Du kan också styra Apple CarPlay bekvämt från bilens centerdisplay. Apple CarPlay tar upp stor del av bilens centerdisplay för att ge dig en bra överblick. Din iPhone ansluts enkelt och trådlöst. Inga sladdar behövs. För mer information se: http://www.apple.com/ios/carplay/ Apple CarPlay, CarPlay och iPhone är varumärken som tillhör Apple Inc.
 • Digital Audio Broadcasting (DAB+)

 • 19″ 5-Spoke Aero Denna nya generation av aerodynamiska fälgar kompletterar perfekt den djärva designen hos din helt eldrivna Volvo SUV. Diamond Cut-mönster med kontrasterande ytor i polerad aluminium med blanksvarta inlägg skapar en distinkt och teknisk känsla. Aerodynamisk design och innovativ användning av syntetiska material hjälper även till att minska luftmotståndet och vikten, vilket ger bra förutsättningar för optimerad energiförbrukning och lång räckvidd.Dimension: 8x19 Däckdimension: 235/45 R19
 • Panoramatak Vårt stora, fasta panoramaglastak ger en exklusiv känsla av rymd och ljus för alla som sitter i din Volvo SUV. Den integrerade glasrutans utformning utan mekaniska komponenter maximerar ljusinsläppet. Det högteknologiska mörktonade taket av laminerat glas ger effektivt skydd mot solblänk och UV-strålar. Det ger också optimal komfort i alla väder och temperaturer. Oavsett om det är varmt eller kallt ute kan du alltid njuta av en rymlig och ljus upplevelse och stilren skandinavisk design.
 • Tak och backspegelkåpor i kontrastfärgen Onyx Black Det kontrasterande taket och backspegelkåporna i Onyx Black ger bilen en stark och sportig karaktär.
 • Takspoiler, Onyx Black Denna eleganta takspoiler förbättrar ytterligare den dynamiska karaktären och aerodynamiken hos din Volvo. Dess utformning bidrar till att optimera luftflödet och öka den nedåtriktade kraften så att luftmotståndet minskar och stabiliteten vid höga hastigheter ökar. En integrerad del av det konstasterande taket i Onyx Black ger ett distinkt och modernt utseende. Bilens övre bromsljus och bakre spolarmunstycke för torkarbladen sitter smidigt integrerade i spoilern.
 • 360°-kamera, 3D vy Denna praktiska funktion ger dig ett fågelperspektiv på 360° med hög upplösning över bilen och dess omgivningar. Den här vyn inkluderar också grafik på skärmen som visar bilens planerade rutt för att underlätta manövrering i trånga utrymmen. Split screen-tekniken förbättrar översikten ytterligare genom att visa en fågelvy på 360°, en bakre eller främre vy på 180° samt en virtuell omgivningsvy på en och samma gång – du behöver inte längre växla mellan olika vyer när du manövrerar bilen. Och för en ännu bättre kameravy kan du välja att se bilen och dess omgivningar i intuitiv 3D. Du kan när som helst även välja en 180° vy bakifrån eller framifrån. Vägledande linjer på skärmen visas för att göra det säkrare och bekvämare att vända eller parkera bilen. Ultraljudssensorer bak, fram och på sidorna hjälper också till att varna för föremål nära bilen.
 • Autobroms vid låga hastigheter, bak Den här funktionen kan hjälpa till att upptäcka fordon, stillastående föremål och fotgängare, inklusive barn, bakom bilen vid backning i låga hastigheter. Om det finns risk för kollision kan bilen bromsa automatiskt och stå still tills du tar över kontrollen. Den här funktionen kan bidra till att minska risken för kollisioner vid backning från en trång parkeringsplats eller vid backning i trånga utrymmen som parkeringshus.
 • Backspegel med automatisk avbländning Den innerbackspegeln och dörrspegeln på förarsidan bländas av automatiskt för att förhindra att du bländas av strålkastare från trafiken bakom dig. När det bländande ljuset försvinner återgår spegelglaset automatiskt till sitt normala läge.
 • Filbyteassistans Denna Pilot Assist-funktion kan vara till hjälp vid byte av körfält i hastigheter mellan 65–130 km/h. Vid filbyte behöver du bara aktivera blinkersen. Om det finns tillräckligt med tid och utrymme för att slutföra filbytet kan bilen automatiskt byta körfält. Föraren måste hålla i ratten under manövern. Filbyteassistans är endast tillgängligt på flerfiliga vägar som uppfyller vissa villkor, såsom filmarkeringar och frånvaro av utsatta trafikanter.
 • Park Pilot Assist Stressad över att parkera? Med denna nya generation av Park Pilot Assist kan du slappna av och låta bilen ta hand om parkeringen. Den kan detektera lediga parkeringsplatser på båda sidor om bilen och visar den föreslagna platsen på huvudskärmen. Sedan godkänner du bara förslaget och låter bilen parkera sig själv genom att ta över såväl styrning som bromsar och växelspak. Allt du behöver göra är att övervaka. Park Pilot Assist fungerar för de vanligaste parkeringstyperna och kan även hjälpa till när du kör ut från en trång fickparkering.
 • Pilot Assist Med den nya generationens Pilot Assist kan du njuta av avslappnad körning på flerfiliga motorvägar samt på enfiliga vägar. Bilen kan hjälpa till att kontrollera trafik- och körfältsmarkeringar och stödjer dig genom att anpassa hastigheten. Du får även mild styrhjälp för att hålla bilen centrerad i körfältet med bibehållet avståndet till framförvarande fordon. Bilen kan också anpassa hastigheten i kurvor för att förbättra körkomforten*. Den kan även justera hastigheten automatiskt efter rådande hastighetsgräns. Under vissa förhållanden kan Pilot Assist göra filbyten. Och när du passerar stora fordon som lastbilar kan bilen anpassa sidoavståndet så att det blir behagligare för dig som förare. Pilot Assist är aktiv från stillastående upp till 130 km/h. Du kan njuta av bekvämt stöd men måste vara lika uppmärksam och engagerad som vid normal körning. När du har trafik i döda vinkeln eller ett fordon närmar sig snabbt bakifrån hjälper BLIS dig genom varningar med ljussignaler i vänster eller höger dörrspegel. Om du håller på att byta körfält trots varningarna kan bilen till och med hjälpa dig att styra tillbaka till ditt körfält för att undvika en kollision. *Hastighetsanpassning på kurviga vägar är inte tillgängligt på alla marknader. Vänligen notera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs samt för att upprätthålla rätt avstånd och hastighet, även när Pilot Assist används. Avancerade förarassistanssystem, som Pilot Assist, är begränsade i hur mycket acceleration, bromsning och styrkraft de kan tillämpa.
 • Parkeringshjälp fram och bak Bakre och främre parkeringshjälp förenklar manövreringen i trånga utrymmen där sikten är begränsad. När bilen närmar sig ett föremål varnas du med ett pulserande ljud från fram- eller bakhögtalarna och grafik i huvuddisplayen. Varningsljudets frekvens ökar i takt med att du närmare dig hindret. Den bakre parkeringshjälpen hjälper dig när du backar in i trånga utrymmen. Och om du kommer för nära ett hinder bakom bilen kan bilen bromsa automatiskt.
 • 12,3-tums mittendisplay Den stora fristående 12,3-tums högupplösta pekskärmen med centrerad position ger dig full kontroll över förarinformation, navigation, underhållning, klimat, bilappar, telefon, parkeringskameror och andra supportfunktioner. Förarkontrollerna på mittendisplayen övre del visar tydlig information som är viktig för körningen, såsom hastighet, vägskyltar, vyer omkring bilen och navigeringshjälp så att du kan fokusera på vägen. Storleken och proportionerna på mittendisplayen gör det möjligt att visa en stor karta samtidigt som telefon-, media- eller appfönster också kan visas. Vyn och kartan kan anpassas enligt dina önskemål. Den är smart också: Längst ned på skärmen visas ett kontextfält med genvägar till vanliga funktioner som bara visas när du kan använda dem. Exempelvis visas inte reglagen för 360-kameran eller bakluckan förrän hastigheten är tillräckligt låg för att du ska kunna använda funktionen. Inget komplicerat – bara den information du behöver, när du behöver den.
 • Adaptive Cruise Control Den adaptiva farthållaren bibehåller en inställd hastighet och justerar den vid behov för att hjälpa dig att hålla avståndet till långsammare fordon. Välj bara en önskad hastighet och njut av smidig körning från stillastående upp till 155 km/h. På slingriga vägar kan bilen justera hastigheten i kurvor för att förbättra komforten*. Den adaptiva farthållaren kan också hjälpa till vid omkörningar. Den kan även justera din hastighet efter rådande hastighetsgräns. För att göra din körning vid köbildning ännu smidigare kan den justera hastigheten ända ner till stillastående och hjälpa till att följa trafiken när den börjar röra på sig igen. *Hastighetsanpassning på kurviga vägar är inte tillgängligt på alla marknader. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Autobroms för korsningar Att ta sig igenom korsningar kan vara stressigt och där händer ofta olyckor. Denna funktion hjälper föraren att köra i korsningar med trafik från båda sidor såväl som i korsningar med mötande trafik. Om det finns en risk för kollision upptäcker bilen det och bromsar automatiskt för att hjälpa till att undvika en olycka. Vänligen notera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs på vägen. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Bakre kollisionsvarning Den här funktionen kan bidra till att undvika påkörning bakifrån genom att varningsblinkersen aktiveras i snabb takt om en bil som närmar sig snabbt kommer för nära. Om det inte går att undvika en kollision kan bromsarna också aktiveras om din bil står stilla för att ytterligare minska risken för whiplashskada.
 • Bromsning efter kollision Denna teknik gör att din Volvo automatiskt bromsar in när bältesförsträckarna eller en krockkudde aktiveras, vilket minskar risken för fler skador efter en krock – till exempel kollisioner med andra bilar eller människor.
 • Chassi Den avancerade chassikonstruktionen med en 5-länkad bakfjädring ger en bekväm och smidig körupplevelse. Den sofistikerade fjädringen gör körningen mjuk och bidrar till en känsla av självförtroende och kontroll.
 • Däcktrycksövervakning Med vårt Tyre Pressure Monitoring System (TPMS) visas en varning på förardisplayen direkt om trycket i ett däck är för lågt, så att du kan fortsätta köra säkert. Systemet är aktivt från 30 km/tim.
 • Dimljus, bak Dimljusen bak ökar din synlighet för upphinnande trafikanter vid körning i dimma eller kraftig nederbörd. De aktiveras med pekskärmskontroller på mittdisplayen.
 • Förarvarningssystem Förarvarningssystemet lägger till en ny nivå av säkerhet genom att komplettera bilens exteriöra sensorer. Det är utformat för att upptäcka om föraren är distraherad eller sömnig – även om Pilot Assist eller adaptiv farthållare är aktiverad. En invändig sensor och en beröringskänslig ratt spårar förarens tillstånd. Skulle du av någon anledning vara ouppmärksam kan systemet varna dig eller till och med guida dig till en närliggande rastplats Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Främre kamera Den främre kameran kan vara till hjälp på en avfart med begränsad sikt åt sidorna, eller när du kör ut ur ett garage alternativt en trång parkeringsplats. Ingår i backkameran och 360-kameran.
 • Front Cross Traffic Alert med autobroms Den här nya funktionen använder radarn fram för att upptäcka korsande bilar, cyklister, motorcyklar och fotgängare framför bilen. Detta är särskilt användbart när du kör ut från en plats med begränsad sikt. Om det finns ett objekt som närmar sig i bilen, kan bilen varna med ett hörbart ljud. Om du inte reagerar på varningarna och en kollision är nära förestående kan bilen bromsa automatiskt.
 • Hastighetsbegränsare Med hastighetsbegränsaren undviker du att köra för fort av misstag. När du uppnår den inställda hastigheten kommer du att få en indikation på det genom ett lätt motstånd från gaspedalen. Tryck ner gaspedalen om du vill åsidosätta funktionen. Observera: Föraren ansvarar alltid för hur bilen styrs. Funktionen är bara ett stöd.
 • Intelligent Speed Assist (ISA) Den här funktionen är utformad för att hjälpa föraren att undvika oavsiktlig fortkörning. Bilen läser kontinuerligt vägskyltar tillsammans med kartdata. Om du som förare överskrider en hastighetsgräns kan du meddelas om detta via en ljudsignal eller visuell signal. I Pilot Assist-läge eller läget för adaptiv farthållare kan du även uppleva hur bilen automatiskt anpassar sig till den gällande hastighetsgränsen. Fartassistansen är aktiverad som standard varje gång du startar bilen och aktiveras automatiskt vid hastigheter över 20 km/h. Det går att inaktivera funktionen under körning via en tryckknapp på mittdisplayen eller via en knapp på ratten. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Kollisionsundvikande och mildrande Bilens främre radar, sidoradar och främre kamera håller konstant uppsikt över fordon, motorcyklar, skotrar, fotgängare och cyklister framför bilen. Om det finns risk för kollision varnar bilen först föraren medan det fortfarande finns tid att reagera. Skulle föraren inte reagera och en kollision verkar trolig kommer bromsarna att förberedas för att underlätta förarens bromsning. Och om föraren inte applicerar tillräckligt med bromskraft kan bilen hjälpa till genom att tillhandahålla den ökade bromseffekt som krävs för att undvika en kollision. När en kollision nästan är oundviklig kan bilen automatiskt bromsa med full effekt för att försöka undvika eller mildra kollisionen. Om föraren börjar utföra en undanmanöver kan bilen ge lätt styrassistans för att förbättra manövern som redan initierats av föraren för att undvika en kollision. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Dessa funktioner är enbart stödfunktioner. Alla funktioner som beskrivs kanske inte är tillgängliga på alla marknader.
 • LED-baklampor LED-baklyktans design med två sektioner gör att bilen syns under alla ljusförhållanden och bidrar samtidigt till designen. När du närmar dig bilen kan baklyktorna tillsammans med strålkastarna visa en välkomstsekvens.
 • LED-strålkastare Vår nya generation av specialdesignade LED-strålkastare optimerar sikten och bidrar till bilens distinkta utseende. När du närmar dig eller lämnar bilen kan strålkastarna visa en välkomst- eller avskedssekvens tillsammans med baklyktorna.
 • LED-strålkastare med aktivt helljus Vår nya generation av specialdesignade LED-strålkastare optimerar sikten och bidrar till bilens distinkta utseende. För att förbättra din komfort och synlighet kan strålkastarna växla automatiskt mellan helljus och halvljus beroende på vad som behövs för att undvika att blända andra trafikanter. När du närmar dig eller lämnar bilen kan strålkastarna visa en välkomst- eller avskedssekvens tillsammans med baklyktorna.
 • Lane Departure Warning Om du börjar avvika från din fil kan Lane Departure Warning hjälpa till att varna dig. Vid hastigheter över 65 km/h övervakar en kamera på filmarkeringarna och kan avgöra om du glider ur din fil. Om du gör det, kommer du att varnas med vibrationer i ratten. Om du använder blinkers för att signalera en filbyte kommer Lane Departure Warning inte att reagera.
 • Lane Keeping Aid Denna stödjande funktion hjälper till att förhindra att bilen oavsiktligt korsar över i motsatt körfält. Om föraren till exempel är distraherad och håller på att korsa filmarkeringen utan att slå på blinkers upptäcker bilen detta och kan försiktigt styra tillbaka i rätt fil. I vissa situationer kan föraren varnas genom ljud, synliga signaler eller vibrationer i ratten. Observera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Oncoming lane mitigation Denna nödfunktion för filbyte är alltid aktiv och kan hjälpa till att förhindra kollisioner med mötande fordon där föraren oavsiktligt lämnar körfältet. Om du råkar korsa körfältsmarkeringen och det finns risk för kollision med ett mötande fordon kan bilen känna av det och styra dig tillbaka till rätt fil. Vänligen notera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs på vägen. Detta är enbart en stödfunktion.
 • One pedal drive One pedal drive låter dig njuta av en ännu mer intuitiv körupplevelse. Tryck på gaspedalen för omedelbar acceleration och släpp den för att omedelbart minska hastigheten eller för att bromsa bilen till stillastående. Detta bidrar till mer avslappnad körning och en förbättrad känsla av kontroll – framförallt i stadstrafik med många stopp och starter. Och varje gång du släpper gaspedalen skickas elektrisk energi tillbaka till bilens batteri. Och när du vill utnyttja mer av bilens rörelseenergi för ännu högre energieffektivitet och längre räckvidd kan funktionen för one pedal drive enkelt stängas av.
 • Rear Cross Traffic Alert med autobroms När du backar ut från ett område med begränsad sikt bak kan den bakre radarn upptäcka korsande bilar, cyklister, motorcyklar och fotgängare. Om det är nödvändigt för att undvika en kollision kan den varna dig med ett meddelande på förardisplayen och ljudsignaler från höger eller vänster högtalare, beroende på vilken riktning objektet kommer ifrån. Om föraren inte reagerar på varningarna och en kollision är nära förestående kan bilen bromsa automatiskt.
 • Run-off road mitigation Bilen övervakar konstant vägmarkeringarna och vägkanterna för att hjälpa till att förebygga olyckor där bilen kör av vägen. Om föraren korsar den yttre vägmarkeringen eller vägbanans kant kan denna funktion hjälpa till att styra tillbaka bilen på vägen. Vid behov kan den också aktivera bromsarna för att hålla bilen på vägen. Vänligen notera: Föraren är alltid ansvarig för hur bilen framförs på vägen. Detta är enbart en stödfunktion.
 • Safe Space Technology Med den senaste sensortekniken strävar vi efter att tillhandahålla en säker plats i och runt bilen. En avancerad yttre sensor med upp till fem radars, fem kameror och tolv ultraljudssensorer övervakar kontinuerligt vad som händer runt bilen för att hjälpa föraren och, om det behövs, hjälpa till att skydda passagerare och personer runt om bilen. Och i kombination med de inre sensorerna kan bilen hjälpa till att förhindra att föraren blir distraherad eller dåsig.
 • Sminkspeglar Speglarna är monterade i solskydden och är lätta att komma åt när de behövs för både föraren och passageraren i framsätet. Integrerade biljetthållare förbättrar ytterligare din komfort.
 • Traffic jam assist Den här funktionen kan bidra till mer avslappnad körning vid köbildning. När du använder adaptiv farthållare eller Pilot Assist och det finns ett fordon framför dig kan systemet automatiskt anpassa hastigheten hela vägen ner till stopp och hjälpa till att följa trafiken när den rör sig igen. Om bilen har stått still i mer än 10 sekunder kan du enkelt trycka på gaspedalen eller återuppta-knappen på rattens kontroller för att aktivera systemet igen.
 • Väjningsfunktion för cyklister och fotgängare Vi har tagit fram denna nya funktion för att öka säkerheten för oskyddade trafikanter på landsvägar med synliga vägmarkeringar. Om du till exempel inte ser en cyklist som kör i samma riktning som bilen och det uppstår risk för kollision kan bilen aktivt väja bort från cyklisten, så länge bilen inte korsar filmarkeringarna. När cyklisten har passerats återgår bilen till den normala platsen på vägen.
 • Interiörbelysning, hög nivå Vår förstklassiga interiörbelysning med indirekt belysning av dekorpanelerna ger en sofistikerad atmosfär i din Volvo när det är mörkt ute - från ögonblicket då du öppnar dörren tills du anländer till din destination. Ljuset är färgkoordinerat med bilens interiör vilket förstärker upplevelsen när det är mörkt.
 • Stämningsteman För att matcha din sinnesstämning, skapar dessa fem skandinaviska belysningsinställningar ytterligare livfullhet till interiören. Belysningen skiftar långsamt i olika toner och färgnyanser för en lugn och avkopplande upplevelse. Välj mellan fem lugnande teman: Skymning i norr, Skärgård, Skogsbad, Midsommar och Nordisk skymning. Specialframtagna stämningsljud kan aktiveras för att ytterligare förstärka upplevelsen av varje tema.
 • Avtagbar förvaringslåda bak På den bakre delen av tunnelkonsolen finns en avtagbar förvaringslåda. Här kan passagerarna i baksätet förvara små föremål inom räckhåll. Den är avtagbar och kan även användas som papperskorg. Lådan har också en dold designdetalj i form av en älg som ger en fin koppling till livet i de svenska skogarna.
 • Central multiförvaring Det platta golvet i bagageutrymmet möjliggör nya och innovativa förvaringslösningar. Det centrala multilagringsutrymmet har ett praktiskt öppet förvaringsområde på golvet – det perfekta stället för att placera en handväska till exempel. Och för utrustningsnivåerna Plus och Ultra finns det ytterligare ett dolt förvaringsfack med belysning för mindre föremål.
 • Dekor för luftventil, blå Detta dekorelement matchar den minimalistiska skandinaviska designen av Breeze- eller Indigo-interiören och tillför ett sofistikerat och modernt uttryck till området runt luftutsläppen.
 • Denim-dekor Genom att använda återvunnen denimtextil tillför denna dekor ett modernt och sportigt uttryck till interiören – som perfekt matchar klädseln. Dekorens toppskick består till 50% av denimfibrer som har tillvaratagits i samband med återvinning av jeans. Ramarna för dekoren består av 30 % återvunnet material. Tillvalet indirekt stämningsbelysning för dekorpanelerna förstärker den sofistikerade atmosfären ytterligare när det är mörkt ute.
 • Grundnivå för kupébelysning Den invändiga belysningen är en viktig del av upplevelsen i din Volvo. Grundnivån omfattar läslampor för framsätets platser, belysning i handskfacket, instegsbelysning för fram- och baksätet samt belysning i bagageutrymmet.
 • Skjutbara mugghållare och förvaring Du och dina passagerare kan enkelt ha kalla och varma drycker nära till hands under resan. Framtill finns det två skjutbara mugghållare dolda i det främre armstödet. Dessa mugghållare kan även användas som extra förvaring för saker du vill ha nära till hands eller som en extra telefonhållare. Muggar och flaskor kan också förvaras i de främre dörrfickorna.
 • Skräddarsydd sportratt Denna läderfria ratt med tre ekrar är handsydd och insvept i ett syntetiskt material med en lyxig känsla. Den snygga dekoren av silkessatin och de färgkoordinerade sömmarna bidrar till den hantverksmässiga känslan. För extra komfort i kallt väder finns ratten tillgänglig med eluppvärmning.

Volvo EX30 motoralternativ

Single Motor

Motortyp El
Växellåda Automat
Drivning Bakhjulsdrift
Vrid­moment 343 Nm

Single Motor Extended Range

Motortyp El
Växellåda Automat
Drivning Bakhjulsdrift
Vrid­moment 343 Nm

Frågor och svar om Volvo EX30

När släpps Volvo EX30?

Nya Volvo EX30 släpptes den 7 juni och går nu att beställa. 

Vad kostar Volvo EX30?

Volvo EX30 kostar från 429 000 kr.

När går Volvo EX30 att beställa?

Du kan beställa nya Volvo EX30 från och med att den presenteras, den 7 juni.

Vad har Volvo EX30 för räckvidd?

Med Volvo EX30 kan du komma upp till 480 km på en laddning.

Nyheter i Volvo EX30

Infotainment

Volvo EX30 är den första bilen från Volvo som har trådlös Apple CarPlay. Utöver det har du Google inbyggt med bland annat hands-free-hjälp från Google Assistant, Google Maps-navigering samt dina favoritappar på Google Play. 

Interiören

I Volvo EX30 hittar du material med egna, speciella uttryck som alla präglas av ett tydligt hållbarhetstänk. Här har man jobbat med bland annat återvunnen plast  från restprodukter och nya och tekniskt avancerade material från återvunna PET-flaskor. 

Ljudet

Nya Volvo EX30 kommer med en soundbar som är den första i sitt slag och inspirerad av ljuddesign du hittar i ditt hem. Den förenar flera högtalare i en och fyller hela kupén med ljud i premiumkvalitet. Med den nya soundbaren behövs inte längre några högtalare i dörrarna, och plötsligt finns mycket mer förvaring att nyttja. 

Upptäck Volvos elbilar