893 Bilar i lager

Hur ofta ska min Volvo servas?

Rekommendationerna för hur ofta man bör serva sin bil kan variera beroende på flera faktorer, inklusive biltyp, ålder, körstil och tillverkarens rekommendationer. Generellt sett brukar det rekommenderas att man följer bilens underhållsschema för att hålla den i gott skick och maximera dess livslängd. Nyare bilar har också en indikator som säger till när det är dags för service.

Ett vanligt underhållsschema för en modern bil kan innefatta följande:

Oljebyte

Oljan bör bytas regelbundet för att smörja motorn och hålla den ren. Det brukar rekommenderas att oljan byts var 8 000 till 12 000 kilometer eller en gång om året, beroende på vilket som inträffar först.

Filterbyte

Luftfiltret och bränslefiltret bör bytas regelbundet för att hålla motorn ren och optimera bränsleekonomin. Rekommendationerna kan variera, men det brukar vara lämpligt att byta filtren vid varje eller varannan oljebyte.

Tändstift

Tändstiften är en del av tändsystemet och kan påverka bränsleeffektiviteten och motorns prestanda. Rekommendationerna för byte av tändstift kan variera, men det är vanligt att de byts vid en serviceintervall på cirka 30 000 till 60 000 kilometer.

Bromssystem

Bromsarna bör kontrolleras regelbundet för att säkerställa att de fungerar korrekt. Det kan vara bra att genomföra en bromsservice ungefär varje 20 000 till 40 000 kilometer, eller en gång om året.

Däckrotation och balansering

Däcken bör roteras och balanseras regelbundet för att säkerställa en jämn slitning och optimal prestanda. Det brukar rekommenderas att rotera däcken vid varje eller varannan oljebyte.

 

Dessa är bara några exempel på underhållsåtgärder. Undrar du något över service av din Volvo är du välkommen att höra av dig till någon av våra verkstäder.

  • Video: Så går en service till

    När du lämnar in din bil i någon av våra verkstäder kan du känna dig säker på att den blir väl omhändertagen. I den här filmen visar vi vad som ingår och vad vi utför på en vanlig service av Volvo.

  • Volvo Originalservice Classic

    Originalservice Classic är ett servicealternativ för bilar äldre än sex år. Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris.

  • Volvo Originalservice

    När du servar din Volvo i en auktoriserad Volvo-verkstad så vet du att din bil är i trygga händer. Läs mer och boka din service här.