888 Bilar i lager

Sortera Recycling ställer om till en laddbar fordonspark

För Sortera är miljö, hållbarhet och återvinning ledord som styr organisationens filosofi. Att det även ska genomsyra vad personalen kör för tjänstebilar är ett självklart antagande.

- Att arbeta med hållbarhet tillhör vårt dagliga arbete. Alla Sorteras anläggningar har grön el och vi använder bara miljöbränslen. Därför känns det som är självklarhet att alla nya beställda tjänstebilar är laddhybrider eller elbilar, säger Joakim Fardin, Divisionschef på Sortera Recycling Stockholm.

Joakim Fardin, Divisionschef på Sortera Recycling Stockholm

Att fler och fler går över till laddbara bilar är något som är säkert. Av samtliga nybilsregistreringar i Sverige under 2022 stod de laddbara för 56,1 procent. Det är första gången de var i majoritet under ett år. Elbilarna ökade med hela 65,3 procent och stod för fler registreringar än laddhybrider för första gången någonsin.

Omställningen att skifta till el gäller i högsta mån även företag. Det senaste året har Volvo Car Retail fått förtroendet att leverera, och ställa om, Sorteras fordonsflotta till laddbara bilar.

Sortera Recycling är ett miljöbolag som samlar in och tar hand om avfall samt ser till att det omvandlas till resurser genom återanvändning, återvinning eller energiutvinning. Sorteras resa började år 2006 och idag utför Sortera tjänster som gör skillnad för miljön åt tusentals företag och privatpersoner i norra Europa.

Sorteras hållbarhetstänk går hand i hand med Volvo Car Retails synsätt på hur ett företag ska drivas. Vi är fast beslutna att minska vår miljöpåverkan, vara ett föredöme inom hållbarhetsfrågor och visa vägen framåt. Därför är vi väldigt glada och stolta över vårt samarbete med Sortera Recyling och att få ta hand om deras medarbetares arbetsredskap, bilen. 

Helhetslösning avgörande

Att valet har fallit på Volvo när det gäller företagsbilar är en självklarhet, enligt Joakim Fardin.

- De viktigaste aspekterna när det kommer till att välja tjänstebil för oss är kostnad, drift och säkerhet. Och det är alla punkter som Volvo och Volvo Car Retail uppnår. Servicen är otroligt bra och avgörande, oavsett om det gäller dialog med försäljning eller verkstad. Det uppfylls av alla avdelningar.

Volvo är fortsatt den populäraste tjänstebilen i Sverige, även 2022. Första platsen toppas av XC40, tätt följt av XC60. Något som Joakim betonar med Volvos fördel är enkelheten. En kontaktperson, allt på en faktura och smidig och snabb hjälp från alla områden så som service eller skada.
- Fördelen med att köra Volvo är att det är så okomplicerat. Jag kör själv en laddhybrid, en Volvo XC60 T6. Det är en rymlig bil av riktigt hög kvalitet som jag är väldigt nöjd att köra med, avslutar Joakim med.

Vi är specialister på företagsbilar

Står du i begrepp att införskaffa en eller flera nya bilar till företaget? Vi finns här för att hjälpa dig välja rätt och guida dig genom djungeln av olika begrepp – vare sig det gäller förmånsvärde, företagsleasing, prisbasbelopp eller typ av bil. Våra erbjudanden är skräddarsydda för att passa ditt företag och är samtidigt enkla, transparenta och flexibla.

 • Trygghet och säkerhet viktigt för Trygg-Hansa

  För företag vars medarbetare verkar över hela landet är valet av tjänstebilar en strategisk fråga. Särskilt viktigt är detta för Trygg-Hansa, eftersom bilarna utgör en central arbetsplats för många av deras anställda.

 • Lär dig ladda rätt i Laddskolan

  En serie korta filmer som ger svar på alla de vanligaste frågorna om laddning.

 • Elbilar

  Upptäck våra elbilar. Ibland är det tysta sättet det mest kraftfulla. Utan att släppa ut några avgaser och med mindre buller, oavsett hastighet.

 • Hållbarhet

  Volvo vill vara ett klimatneutralt företag 2040. Det är också en av de största utmaningarna som vi någonsin har stått inför. Vi är en del av problemet och därför är det upp till oss att ändra vad vi gör och hur vi gör det.