720 Bilar i lager

Ta hand om din bil för en renare miljö

Att ta hand om din bil är inte bara bra för dess livslängd och din egen plånbok, det har också en positiv inverkan på miljön. En välservad bil släpper ut färre giftiga avgaser och minskar därmed påverkan på luftkvaliteten och klimatförändringarna. Genom att följa några enkla steg för regelbunden service och underhåll kan du säkerställa en renare miljö för framtida generationer. 

Byt olja i tid

Att byta olja regelbundet är ett grundläggande steg för att hålla din bil i gott skick. När oljan blir smutsig och förlorar sin smörjande förmåga måste motorn arbeta hårdare och släpper ut mer skadliga ämnen. Genom att följa våra rekommenderade oljebytesintervaller kan du minska utsläppen och förlänga din bils livslängd.

Håll luftfiltret rent

Luftfiltret i din bil ansvarar för att rena den luft som går in i motorn. Ett smutsigt eller igensatt luftfilter kan öka bränsleförbrukningen och leda till ökade utsläpp av skadliga ämnen. Att byta eller rengöra luftfiltret regelbundet förbättrar bränsleeffektiviteten och minskar ditt ekologiska avtryck.

Se över däcken

Däcken spelar en avgörande roll när det gäller bränsleeffektivitet och utsläpp. Däck som inte är ordentligt uppumpade eller i obalans kan öka rullmotståndet och därmed bränsleförbrukningen.

Regelbunden motorstädning

Motorer som är smutsiga fungerar mindre effektivt och släpper ut fler skadliga ämnen. Genom att se till att ditt motorsystem är rengjort och i gott skick kan du förhindra överdrivet utsläpp av avgaser.

Mjuk körning

Hård och aggressiv körning leder till ökad bränsleförbrukning och utsläpp av skadliga ämnen. När du kör mjukt och håller en jämn hastighet kan du minska bränsleförbrukningen och minska ditt koldioxidavtryck.


Sammanfattningsvis så har en välservad bil flera fördelar när det gäller minskade avgaser och utsläpp som skadar vår miljö. Om en bil är väl underhållen mår den bättre och dess motor fungerar mer effektivt och optimalt. Ett viktigt steg i rätt riktning mot en renare och mer hållbar framtid. 

När du servar din bil hos oss så är din Volvo i trygga händer. Du får alltid originaldelar, servicegaranti och en servicetekniker som är expert på just din bil. På så sätt kan du känna dig trygg på vägen oavsett årsmodell.

Boka service

Tvätta bilen med ett rent samvete

Att tvätta bilen på garageuppfarten innebär att olja, giftiga tungmetaller och asfaltsrester rinner rakt ut i våra vattendrag, sjöar och hav. Tvätta bilen med ett rent samvete och välj någon av våra Biltvättar i stället.

  • Boka tid i våra verkstäder

    Här bokar du enkelt tid för service och andra verkstadsarbeten på någon av våra anläggningar.

  • Volvo Originalservice Classic

    Originalservice Classic är ett servicealternativ för bilar äldre än sex år. Det ger dig samma trygghet som du är van vid, till ett förmånligt pris.

  • Volvo Originalservice

    När du servar din Volvo i en auktoriserad Volvo-verkstad så vet du att din bil är i trygga händer. Läs mer och boka din service här.