833 Bilar i lager

Hållbart kaffe

Balck Coffee är ett hållbart kafferosteri som jobbar med hållbart kaffe genom transparens och kvalitet. Tack vare samarbetet med Balck, bjuder vi på hållbart producerat kvalitetskaffe på våra anläggningar, från en alldeles egen producent.

Victoria Mendieta - vår kaffebonde

Volvo Car Retails kaffebonde Victoria o hennes familj odlar kaffe på farmen Finca la Virgen i Nicaragua. Området heter Datanlí som betyder “where the water falls” och är ett ord myntat av ursprungsbefolkningen som namngett många plaster efter den artrika naturen.

Victoria är systerdotter till Jorge Eslaquit och Claudia Rivera som startade farmen år 2012 som ett familjeprojekt. Sedan dess har den utvecklat sig till ett familjärt projekt med visionen att skapa hållbar ekonomisk, social och botanisk tillväxt. Victoria är ansiktet utåt för farmen och ansvarig över kvalitetskontroll och processering. Man har planterat och får skörd av hela 4 säregna varieteter som är ovanligt för en så liten producent men man lyckas väldigt bra. Catuai, Pacamara, Java och Geisha. Idag tvättar familjen allt kaffet dom producerar där man skalar av fruktköttet från bönan och fermenterar därefter bort sockerlagret i vattenbad. Man får fram smakprofiler med toner av brödskorpa, mörk ale, cederträ och clementin där kropp och syra fortfarande känns elegant och frisk.

Läs mer om vårt kaffe från Balck Coffee

Om Balck Coffee

Balck Coffee står för transparens, hållbarhet och kvaliet. De tror på en dynamisk utveckling tillsammans med de olika producenterna och kaffesamhällenen de arbetar med. De tycker att värdet av produkterna och deras arbete är högre än priset. 

Balck Coffee tror på att låta naturen sköta jobbet, att låta den ta sin tid och att odla den kvalitet som sig är menat. Majoriteten av världens kaffebönder klarar inte ens av att täcka sina produktionskostnader på grund av det låga marknadspriset på börsen vilket tvingar dem till att odla kvantitet framför kvalitet.

Läs mer om Balck Coffee

Hållbart kaffe när du köper bil

När du väljer att köpa en bil hos oss, oavsett om den är helt ny eller begagnad, får du inte bara en pålitlig och kvalitativ bil, utan också hållbara gåvor som följer med på din resa.

Vi tror på att skapa en positiv kundupplevelse, och därför inkluderar varje bilköp hållbart producerat kaffe från Balck Coffee för dig att njuta hemma. Dessutom får du en praktisk och snygg juteväska, perfekt för dina kommande äventyr och som ett litet bidrag till att minska plastanvändningen.

Utforska gärna vårt modellutbud och låt oss tillsammans skapa positiva stunder och en mer hållbar framtid.

Hållbarhet

Volvo vill vara ett klimatneutralt företag 2040. Det är också en av de största utmaningarna som vi någonsin har stått inför. Vi är en del av problemet och därför är det upp till oss att ändra vad vi gör och hur vi gör det.