893 Bilar i lager

Tjänsten Min Volvo stängs ner

Den 30 november stänger tjänsten Min Volvo, eftersom vi istället samlar fler smarta tjänster på ett och samma ställe - appen Volvo Cars. Det kommer att förenkla din vardag ytterligare. Idag kan du bland annat se manualer och få support via appen. 

Volvo kommer successivt att vässa och bygga ut appen för att du ska få en allt bättre upplevelse av Volvo i mobilen - och för att du ska kunna spara ännu mer tid. Framöver kommer du därför att hitta populära Min Volvo-funktioner som servicebokning, avtalsöversikt och leveransstatus i Volvo Cars-appen.

Volvo Cars app för iPhone

Volvo Cars app för Android

Frågor och svar om appen Volvo Cars

Vad är Volvo Cars app?

Det är en tjänst som förenklar din vardag och hjälper dig att få ut mer av din Volvo. Innehållet och funktionerna är anpassade efter vilken bil och vilka tjänster du har.  

Kan jag använda appen?

Appen Volvo Cars fungerar för dig som har en Volvo. Du behöver ha iOS 13 eller Android 6 (eller högre) på din mobil för att kunna ladda ner och använda appen. Om du har en uppkopplad Volvo och vill använda Volvo Cars-appens uppkopplade funktioner mot bilen behöver du ett Volvo Cars-abonnemang eller paketet Digitala tjänster (beroende på bilmodell). Har du en bil utan uppkoppling behöver du inte något abonnemang.

Hur får jag Volvo Cars app?

Du laddar enkelt ner den via App Store och Google Play.

Kostar Volvo Cars app något?

Nej, den är kostnadsfri och finns i App Store och Google Play. 

Behöver jag skapa ett nytt konto för Volvo Cars app?

Nej, du använder ditt Volvo ID för att logga in i appen, dvs samma användarnamn och lösenord som du använde i Min Volvo.

Vad innehåller Volvo Cars app?

Volvo Cars app innehåller bland annat information och manualer för din bil, tillgång till support när du behöver det och genvägar för servicebokning. Du som har en uppkopplad bil med Volvo Cars-abonnemang eller paketet Digitala tjänster kan fjärrstyra bilens kupévärme, spåra din bil, skapa körjournaler och automatiskt larma räddningstjänsten vid en olycka. Kom ihåg att innehållet och funktionerna anpassas efter vilken bil och vilka tjänster du har. 

Har du en helelektrisk XC40 eller C40 - eller en Volvo XC60, S90, V90 eller V90CC av modellår 2022? Då är det bra att veta att appen till en början kommer att innehålla något färre funktioner. Appen utvecklas dock kontinuerligt med mer innehåll och fler funktioner anpassade för just din bil. 

Frågor och svar - övrigt

Varför stänger Min Volvo?

Vi vill förenkla för alla Volvo-ägare genom att samla så många av våra digitala tjänster som möjligt på ett och samma ställe - appen Volvo Cars.

Var kan jag följa leveransstatus för min nya Volvo?

Till en början kan du enkelt följa din bil fram till leverans på webben på den här sidan. Du behöver bara ange ditt ordernummer. Lite längre fram kommer du att kunna se aktuell leveransstatus och leveransinformation via Volvo Cars-appen.

Vad innebär en uppkopplad Volvo?

Det betyder att bilen har hård- och mjukvara för att koppla upp sig till internet. Tillsammans med ett Volvo Cars-abonnemang eller paketet Digitala tjänster blir det då möjligt att koppla ihop bilen med Volvo Cars-appen. Då kan du få koll på din Volvo och styra olika funktioner i bilen - på distans.

Vad är Volvo Cars-abonnemang?

Vid köp av en ny Volvo ingår ett Volvo Cars-abonnemang för din uppkopplade bil i 4 år. Därefter kan du förlänga ditt abonnemang via Volvo Cars app, hos din Volvohandlare eller via Volvo Cars hemsida. Abonnemanget möjliggör fjärrstyrning av bilens uppkopplade funktioner via Volvo Cars app. En förutsättning är att bilen är fabriksutrustad med hård- och mjukvara som stödjer uppkoppling.
 
Från och med modellår 2022 är följande bilmodeller utrustade med paketet Digitala tjänster vid leverans - S90, V90, XC60, C40 och XC40 Recharge pure electric. Detta gäller även XC40 Recharge pure electric modellår 2021. Digitala tjänster är ett paket som består av Google Automotive tjänster (Google Maps navigation, Google Assistant digital assistant och Google Play store för appar), Smartphone integration (Apple CarPlay och Android Auto), Volvo Cars app, Wireless Phone Charger och Volvo Cars abonnemang.