891 Bilar i lager

Byta kamrem på Volvo V70

Hur vet jag när jag behöver byta kamrem på min Volvo V70 och varför behöver den bytas?

Kamremsbyte är i normala fall en del av din bils serviceplan och ingår i det intervalltillägg som görs efter 18000 mil och som innefattar bland annat just byte av kamrem. 

Ett kamremsbyte är inget vi rekommenderar att du försöker dig på själv utan bör utföras av en auktoriserad verkstad. På en Volvo V70 räknar man med att ett kamremsbyte behöver göras någonstans mellan 15000 och 18000 mil, något som kan variera något beroende på din körstil och bilens serviceintervall.

Hur vet jag om kamremmen behöver bytas?

Om du själv undersöker din kamrem och ser att gummit på den har sprickor eller fläckar är det tecken på att den är dålig och kan behöva bytas. Tänk på att kamremmen är en viktig del av bilens motor och om den går sönder kan det resultera i omfattande skador på bilen så om du misstänker att det är dags att byta den bör du inte vänta med att kontakta oss.

  • Volvo V70 service

    Här hittar du allmän information och serviceintervaller för din Volvo V70.

  • Care by Volvo

    Care by Volvo är vårt abonnemang där du leasar en helt ny Volvo till fast månadskostnad – där allt ingår! Upptäck ett flexibelt sätt att köra bil, helt utan fast bindningstid. Beställ din bil online eller kom in till någon av våra anläggningar.

  • Volvo Originalservice

    När du servar din Volvo i en auktoriserad Volvo-verkstad så vet du att din bil är i trygga händer. Läs mer och boka din service här.