864 Bilar i lager

Skydda det viktigaste du har

Att åka på familjeresa med bil har många fördelar då du får möjlighet att upptäcka din omgivning och umgås på ett helt annat sätt. Men att resa med barn och/eller djur kräver också en del förberedelser. Här får du tips och råd om hur du utrustar och lastar bilen rätt så att det viktigaste du har skyddas.

Rätt bilbarnstol efter ålder

En bra resa börjar med något så enkelt som att se över hur barnet sitter i bilen. En bilbarnstol som passar barnet utifrån ålder och längd är viktigt för att barnet ska åka säkert. Volvo Cars har alltid legat i framkant när det kommer till barnsäkerhet. Alla våra bilbarnstolar har genomgått omfattande tester baserade på verkliga trafiksituationer. Som ett resultat av denna forskning har designen av våra bilar och barnstolar kunnat skräddarsys för högsta möjliga säkerhet. Dessutom är bilbarnstolarna tillverkade av 80% naturlig ull som andas och ger barnet ökad komfort.

 • 0 – 9 månader: Under de första månaderna ska barnet sitta fastspänt i ett babyskydd. 
 • 7 månader – 5 år: När barnet sitter stadigt utan stöd väljer du bakåtvänd bilbarnstol. 
 • 4 – 12 år: Barn som har vuxit ur bilbarnstol ska använda bältesstol eller bälteskudde. 

Upptäck våra bilbarnstolar

 

Vikten av att åka bakåtvänd

De flesta föräldrar känner till att barnets nackmuskulatur är klen de första åren. Men det många inte vet är att skelettet inte heller är färdigutvecklat. Med bakåtvända stolar minskar man risken dramatiskt för skador vid kollisioner. Vi rekommenderar därför att man använder bakåtvända barnstolar upp till 4 år - eller längre om det är möjligt.

 • Använd bakåtvänd bilbarnstol upp till minst 4–5 års ålder. 
 • En bakåtvänd bilbarnstol är urväxt när 1/3 av huvudet går ovanför kanten eller när viktgränsen är överskriden. 
 • Koppla ur airbag om bilbarnstolen placeras i framsätet. 

Tips för bilresa med barn

 • Börja med att kontrollera bilbarnstolarna så att allt ser rätt ut. 
 • Packa och lägg fram allt som ska med kvällen innan för att minska stressen på avresedagen. 
 • Ha ett bilsätesskydd med fickor som kan fyllas med roliga saker.
 • Ta med mellanmål så som t ex nötter, smörgås, kex och frukt att äta vid pauser. 
 • Solskydd, keps eller solhatt är bra vid varmare resor.
 • Ha ljudböcker, film och böcker/tidningar redo.
 • Ta av stora jackor. Bältet skyddar bäst utan tjocka kläder.
 • Lek lekar. T ex bilbingo, musikquiz, sten-sax-påse, räkna röda bilar, gissa-vilket-djur-jag-tänker-på.
 • Ta pauser. Det är bra för alla, både stora som små.

Du hittar många barnanpassade tillbehör i någon av våra butiker. Kom in till oss så hjälper vi dig.

Hitta till våra butiker

Skydda bilen mot smuts och fläckar

Innan ni åker iväg på utflykter och äventyr kan det vara bra att utrusta bilen mot ovälkommen smuts samt fläckar som lätt uppstår. Vi har både interiör och exteriör utrustning som gör bilen lättare att rengöra.

Sparkskydd

Ett praktiskt smutsskydd med olika fickor för barnets leksaker som skyddar bilens ordinarie klädsel från smuts och fläckar när barnet sitter i barnstolen.

Sparkskyddet är tillräckligt långt för att skydda hela sätet när barnet sitter bakåtvänd. Det kan även användas så att framstolens baksida skyddas då barnet sitter framåtvänt i baksätet.

Pris: 370 kr

Art nr 31428081

Komfortklädsel för integrerad bältesstol

Klädseln har sidostöd som ger barnet en bekväm sittkomfort samtidigt som bilens originalklädsel hålls ren.

Klädseln är tillverkad i slitstark textil av hög kvalitet och består av tre delar som ger en komplett enhet. Med hjälp av en dragkedja kan sidostöden tas ur före tvätt.

Pris: 1 852 kr

Art nr 31435515

Stötfångarskydd

Ett exklusivt stylingelement tillverkat i borstat rostfritt stål. Skyddar stötfångaren mot repor vid i- och urlastning. Dessutom är stötfångarskyddet speciellt utvecklat för att passa ihop med de andra exteriöra stylingdetaljerna men passar också som separat detalj.

Pris: 1 349 kr

Bagagerumsmatta

En snygg skyddsmatta i plast som är formanpassad till lastutrymmet och färganpassad till övrig interiörfärg.

Mattan har även upphöjda kanter som hindrar smuts och vatten från att läcka ut i lastutrymmet.

Kampanjpris: 1 149 kr 
(ord. pris 1 352 kr)

Packa praktiskt

Är du bara lite förberedd kan resan bli mycket roligare. I vår butik finns en uppsjö av tillbehör för resan med barn. Bland annat bilbarnspegel, iPad®-hållare, ritböcker, gosedjur, väskor och muggar. 

Bilbarnspegel

Med en bilspegel kan du enkelt se ditt barn i baksätet. Perfekt för dig som vill ha barnet under uppsikt i bilen samtidigt som du kör. Fästes enkelt med kardborreband på nackstödet.

Pris: 150 kr

Art nr KG63-20412

iPad®-hållare

Volvos iPad®-hållare gör det möjligt att på ett ergonomiskt sätt använda din iPad® i baksätet. Ta med din iPad® till bilen och njut av dess funktioner och appar när du reser. Vinkla hållaren till önskat läge, lyssna på musik, se en film, läs mejl eller surfa på webben.

Fråga oss för pris för din iPad®-modell.

Ritbok

Håll barnen glada på långa resor med den här lekfulla målar- och pysselboken. Handlingen kretsar kring en ung älg som gör roliga typiskt svenska saker med sina vänner, som att plocka svamp, åka skridskor eller segla. Boken löper igenom alla fyra årstider och förmedlar hur viktigt det är att ha roligt på ett säkert sätt. 

Pris: 91 kr

Art nr 32220775

Hund i bil

Visste du att det är olagligt att ha hunden lös i bilen? Lika självklart som vi människor ska använda bälte ska djur sitta säkert i bilen, både för din och deras säkerhet. En lös hund, som i vanliga fall kan vara liten och nätt, förvandlas snabbt till en farlig projektil vid en krock. Därför bör helst en hundbur i lastutrymmet användas. Men är det inte möjligt så är hundselen även ett alternativ att använda i baksätet. 

Hundsele

Bekväm hundsele som sätts fast direkt i bilens säkerhetsbälte med snabblänk. Den vadderade och komfortabla selen håller hunden stilla i baksätet.

Selen är lättanvänd och enkel att lossa från säkerhetsbältet. Den flexibla utformningen gör selen praktisk och användbar även utanför bilen, exempelvis som promenad-, spår- eller dragsele.

Pris S: 990 kr 
Pris M: 1 313 kr
Pris L: 1 350 kr

Art nr
S: 31470368
M: 31470401
L: 31470402

Hundgrind

Hundgrinden har en unik design som gör att den passar väl in i bilens bagageutrymme. I kombination med skyddsgaller och lastrumsavdelaren skapas ett eller två separata hundutrymmen. Grinden är lätt att öppna, stänga och ta ur bilen.

Hundgrinden är försedd med ett låshandtag som gör att du kan ha bagageluckan öppen samtidigt som hundburen är låst. Därmed kan hunden få frisk luft utan att du behöver oroa dig för att den lämnar bilen.

Pris: 2 843 kr

Skyddsgaller

Ett praktiskt skyddsgaller som hindrar att last eller djur kastas framåt in i passagerarutrymmet vid en hastig inbromsning eller krocksituation.

Gallret är enkelt att montera och ta bort i de förberedda infästningspunkterna. Skyddsgallret kan enkelt fällas upp mot taket och baksätesryggen fällas ner för att öka lastvolymen.

Den andra sätesraden kan lutas som vanligt, även när gallret är monterat.

Pris: 3 544 kr

Lastrumsavdelare

Med lastrumsavdelaren delar du av lastutrymmet på längden och får två lastutrymmen i ett.

Lastrumsavdelaren monteras tillsammans med skyddsgallret av stål. Den gör det möjligt att transportera antingen två husdjur eller ett husdjur på ena sidan och föremål som exempelvis bagage på den andra sidan.

Pris: 2 975 kr

Dela upp betalningen räntefritt i 24 månader

En bilbarnstol är förstås ett dyrare inköp. Kom ihåg att du har 24 månader räntefri delbetalning när du betalar med CarPay eller ditt Volvokort.


Vridbar bakåtvänd bilbarnstol

302 kr/månad i 24 månader (7 250 kr utan delbetalning)

Bältesstol

169 kr/månad i 24 månader (4 050 kr utan delbetalning)

Skaffa CarPay


Låt oss ge din bil lite extra omvårdnad

Efter en långresa med barn eller djur i bil kan säten och mattor lätt bli smutsiga och svåra att få rena. Då finns vi här och hjälper dig gärna med att ge bilen lite extra omvårdnad och att få den att kännas som ny igen.

Våra bilvårdstekniker tar hand om din bil så väl utvändigt som invändigt och kan utföra tjänster som lädervård, klädseltvätt och textilbehandling.

Boka bilvård


Nästa generations säkerhet i kupén

När livet händer, händer även misstag. Just därför har Volvo utrustat nästa generations bilar med en interiörradar som skannar kupén och upptäcker om du av misstag har lämnat kvar ett barn eller djur i bilen. Med sensorer integrerade i takkonsolen, de takmonterade läslamporna och bilens bagageutrymme, är vårt nya system det första som kan detektera rörelser som är mindre än en millimeter i hela bilens interiör. Om systemet känner att en familjemedlem eller ett husdjur är kvar i bilen, går den inte att låsa och skärmen på mittkonsolen visar en påminnelse om att kontrollera att ingen har lämnats kvar i kupén. Systemet är något som börjar rullas ut med Volvos senaste bil, Volvo EX90.

Läs mer om Volvo EX90