630 Bilar i lager

Volvo Cars blir först med att lansera direkt integration med Google Assistant-aktiverade enheter

Volvo Cars blir den första biltillverkaren som direkt integrerar sina bilar med Google Assistant-aktiverade enheter, ett steg i det fortsatta partnerskapet mellan Volvo Cars och Google.

Denna planerade direkta integration möjliggör den mest sömlösa kopplingen mellan Google Assistant och bilar hittills, och låter Volvo Cars kunder styra funktioner i sina bilar genom röstkommandon till Google Assistant-aktiverade hem- och mobila enheter. Genom att koppla sin Volvo till sitt Google-konto kan kunderna prata direkt till Google i bilen och fjärrstyra en mängd olika funktioner, som att värma upp bilen en kall vinterdag eller låsa den. 

Integrationen med Google Assistant speglar Volvo Cars ambition att ge sina kunder bekvämlighet och sinnesfrid, och listan över tillgängliga kommandon kommer att fortsätta att växa i framtiden. 

Med denna integration kan användarna när som helst få hjälp med att ta emot information om sin bil på distans. Några exempel på planerade framtida funktioner är laddningsplanering, som gör att kunderna kan ställa in specifika tider när de vill att bilen ska laddas, med mera.

– Volvo Car Group var först med att introducera Googles teknik och tjänster i våra bilar och vi strävar nu efter att vara först med att integrera Google Assistant-aktiverade enheter fullt ut – det är ett naturligt nästa steg i vårt samarbete med Google, säger Henrik Green, chief product officer på Volvo Cars. – Den här integrationen gör att vi kan förbättra kundupplevelsen enormt mycket, eftersom den ger kunderna möjlighet att enkelt och säkert hantera sin bil hemma eller när de är på språng, via valfri personlig enhet med Google Assistant. 

Volvo Cars siktar också på att integrera sina bilar med Google Assistant för att stödja företagets pågående övergång till att bli ett helt elektrifierat bilmärke. Som ett resultat av detta har Volvo Cars som mål att introducera funktioner som hjälper kunderna att förverkliga hela potentialen när det gäller att minska koldioxidutsläppen i sina helt elektriska Volvobilar.

I framtiden kommer Volvo Cars att sträva efter att göra laddningsupplevelsen lika smidig som den är effektiv.  

För mer känsliga kommandon – som att låsa upp bilen – säkerställer en tvåfaktorautentiseringsprocess att bara rätt personer kan höra eller få tillgång till rätt information vid rätt tidpunkt. 

Funktionen kommer att göras tillgänglig gradvis de kommande månaderna för alla Volvo-förare med infotainmentsystem som drivs av Android som är anslutna till Volvo Cars-appen och en Google Assistant-aktiverad enhet och i utvalda områden där Google Assistant är tillgängligt.

Intuitivt och personligt

Ta del av en upplevelse som är mer intuitiv, mer välbekant, mer responsiv och mer personlig än någonsin. Din Volvo med inbyggt Google integrerar sömlöst dig, din bil och ditt liv på en helt ny nivå.

Röststyrning i bilen

Prata med Google i din Volvo och få vägbeskrivningar, njut av underhållning och håll kontakten med vänner, familj och kollegor. Allt utan att ta händerna från ratten eller blicken från vägen. Säg bara ”Hej Google” för att komma igång.

Din underhållning, som du vill ha den

Använd Google Play för att komma åt dina favoritappar för musik och poddar. Tillsammans med ett valfritt ljudsystem från Harman Kardon eller Bowers & Wilkins kan du njuta av en avancerad ljudupplevelse under varje resa.

Fler nyheter

 • YouTube kommer till din Volvo

  Uppspelning av YouTube-videor kommer till alla Volvo-bilar med infotainmentsystem från Google.

 • Tjänsten Min Volvo stängs ner

  Den 30 november stänger tjänsten Min Volvo och istället samlas fler smarta tjänster på ett och samma ställe - appen Volvo Cars.

 • Upp till 90 km på en laddning

  Med ny, förbättrad drivlina för laddhybriderna i 90- och 60-serierna klarar du nu vardagskörningen på en enda laddning.

 • Anders skulle aldrig köpa bil online

  Anders Johansson, 27, i Uddevalla, har aldrig shoppat vare sig skor eller kläder på nätet. Köpa bil online skulle han ”aldrig” göra.