891 Bilar i lager

Förenklad publik laddning genom ny app-integration

Volvo Cars elbilskunder i Europa har nu tillgång till ett större utbud av publika laddningsnätverk för elbilar genom en enkel knapptryckning efter integreringen av Plugsurfing-plattformen direkt i Volvo Cars-appen. Genom att förbättra funktionaliteten i Volvo Cars-appen har Volvo-förare nu tillgång till över 270 000 laddningspunkter över hela kontinenten och över gränserna, samtidigt som de kan betala för laddningen via en enkel och sömlös gateway.

Volvo Cars-appen visar förarna var närmaste publika laddstation finns, inklusive information i realtid om tillgänglighet. Genom att förenkla den mobila laddningsupplevelsen gör Volvo Cars det ännu enklare för förare att ladda sin helelektriska Volvo Recharge-bil genom att eliminera en mängd olika laddningsappar och betalsystem, samt förbättra tillgången till offentlig laddningsinfrastruktur.

Arek Nowinski, chef för EMEA på Volvo Cars: – Att skapa helt elektriska produkter är bara en del av ett mycket större ekosystem när det gäller att göra det möjligt för konsumenterna att byta till en helelektrisk bil. Vi förstår den frustration som många av våra kunder känner över att behöva ha med sig flera kort och att behöva installera olika appar för att kunna använda enskilda laddningspunkter. Genom att förbättra den mobila laddningsupplevelsen stöder vi våra kunder runt om i Europa på deras helt elektriska resa, vilket innebär tillgång till fler nätverk i och utanför deras hemland via vår digitala plattform – Volvo Cars-appen.

Denna upplevelse möjliggörs av Plugsurfings utvecklarplattform och Drive API, som direkt integrerar laddningsinformation i Volvo Cars-appen och på så sätt skapar en sömlös och bekväm upplevelse.

– Drive API är en utveckling av vårt åtagande gentemot våra partners, säger Tatu Kulla, VD för Plugsurfing.

"Med denna integration kan Volvo utveckla sina egna produkter och tjänster för att nå sitt mål att bli ett helt elektriskt företag till 2030. Vi är stolta över att den partner som hjälper till att förverkliga detta", säger Tatu Kulla, VD för Plugsurfing.

Efter den första introduktionen i Schweiz och Italien kommer Volvo Cars att fortsätta rulla ut den uppdaterade funktionen på merparten av sina europeiska marknader från och med nu och fram till slutet av 2022.

Volvo Cars ambition är att erbjuda sina kunder av Recharge-bilar omfattande och enkel tillgång till publik laddning. Genom den nya funktionen i Volvo Cars-appen drar förare av elbilar från Volvo nytta av specialtaxor när de laddar vid IONITYS stationer runt om i Europa. I Sverige och Norge har Volvo Cars också ingått ett samarbete med laddningsoperatören Mer för att erbjuda förmånliga priser i dessa länder, med ambitionen att kontinuerligt förbättra kunderbjudandet med fler leverantörer i framtiden.

Fler nyheter