263 Bilar i lager

Vår historia

Vår historia som bilhandlare sträcker sig tillbaka ända till 1930-talet då Henrik Lindström, etablerade sig som Volvoåterförsäljare i Skellefteå och snart därefter i Luleå. Hans son, Anders Lindström köpte Upplands Motor 1989. Och som kronan på verket som hans far påbörjade, förvärvades Upplands Motor av Volvo Cars 2021.

Under 30 år var Anders aktiv styrelseordförande i Bil & Traktor, som idag heter Bilbolaget Nord. Idag är sonen Oskar Lindström ordförande i vår styrelse. Ägarnas ambition har alltid varit att bedriva ett aktivt ägar- och styrelsearbete med en professionell blandning av oberoende ledamöter och ägare. På detta sätt skapas en stabil plattform med kompetens och erfarenhet både i och utanför ägarkretsen.

De stora investeringarna i Stockholmsmarknaden under de senaste tio åren är ett resultat av familjens ambition att som långsiktiga ägare utveckla och driva företaget vidare. Under 2020 fattade dock ägargruppen beslutet att sälja familjeföretaget, då detta bedömdes ge bolaget de bästa förutsättningarna till vidare stabil och framgångsrik utveckling i en bransch i stark förändring.

2021 förvärvade Volvo Cars Upplands Motor AB. Med nya ägare i ryggen och som en del i förberedelserna att gå samman med Bra Bil bytte Upplands Motor AB namn till det vi heter idag.