825 Bilar i lager

Volvo Cars lanserar ett förbättrat offentligt laddningserbjudande i Europa

Volvo Cars tar sitt erbjudande om offentlig laddning för europeiska kunder till nästa nivå genom att introducera en mängd nya och bekväma funktioner för att göra åtkomst, betalning och laddning till en mycket enklare upplevelse än tidigare. Allt tillgängligt via Volvo Cars-appen.

Från och med 16 oktober 2023 inleder Volvo Cars ett nytt partnerskap med en av de största leverantörerna inom området, Digital Charging Solutions. Den uppdaterade tjänsten kommer att lanseras till kunder i Europa i slutet av november.

Ett av de största hindren för förare av helt eldrivna bilar har varit tillgången till en pålitlig och sömlös offentlig laddinfrastruktur. Vår nya lösning, som använder Digital Charging Solutions-plattformen, förenklar användningen och tillgängligheten för allmän snabbladdning ytterligare, och gör det bekvämare och smidigare än tidigare genom Volvo Cars-appen.

 

Tillgång till fler nätverk och fler offentliga laddpunkter än någonsin tidigare

Ägare av befintliga helelektriska Volvo-modeller som XC40 Recharge och C40 Recharge, såväl som kommande kunder till EX90 och EX30, kommer att få tillgång till ett betydande nätverk av mer än 1000 olika laddstationsoperatörer som omfattar över 590000 offentliga laddare i fler än 30 länder i hela Europa.

Resor över landsgränser är fortfarande en av nyckelfunktionerna med denna tjänst, men en utvidgning av det tillgängliga nätverket innebär att förare av helt eldrivna Volvobilar kan nå ännu längre tack vare en större spridning av allmänt tillgängliga laddare.

 

Nya funktioner för en verkligt sömlös upplevelse

På Volvo Cars är vi fast beslutna att ständigt förbättra det offentliga laddningserbjudandet, för att säkerställa att det tillgodoser de föränderliga behoven hos både privat- och företagskunder. Med detta i åtanke introducerar vi en rad nya funktioner:

Plug & Charge-funktionalitet: Den nya Plug & Charge-funktionen kommer att vara kompatibel med vårt flaggskepp, nya Volvo EX90. Denna funktion levererar en verkligt sömlös upplevelse när du använder offentliga laddare, genom att eliminera behovet av komplicerade transaktioner som ger våra kunder en problemfri laddningsupplevelse.

Fjärrladdningskontroll: Kunder kan nu fjärrstarta och stoppa sina laddningssessioner via Volvo Cars-appen, vilket ger dem större flexibilitet och kontroll över sin laddningsupplevelse.

Månatlig fakturering och konton för tjänstebilsförare: En ny funktion som gör det möjligt för tjänstebilsförare att skapa ett separat konto för moms- och företagsfakturering.

Prenumerationserbjudanden: Kunder kan få prenumerationserbjudanden på offentlig laddning, vilket ger dem tillgång till förmånliga priser på snabbladdningsstationer. Dessa erbjudanden kommer att variera beroende på marknad, vilket säkerställer att våra kunder får bästa möjliga värde.

– Vårt fokus fortsätter att ligga på våra kunder och förstå deras behov när de kör en helelektrisk Volvo-produkt, sa Julia Sandén, Business Owner for Charging på Volvo Cars. Att kunna komma åt fler offentliga laddare än tidigare, allt genom en enda app , gör det möjligt för våra kunder att göra fler elektrifierade resor tack vare dessa nya tillgängliga förbättringar.

Markus Bartenschlager, Chief Commercial Officer, Digital Charging Solutions GmbH, säger:
– Vi är mycket glada över vårt nya partnerskap med en så stark tillverkare med ett etablerat varumärke som Volvo Cars, som följer vägen mot 100 % elektrifiering. På DCS arbetar vi kontinuerligt med att göra laddningen enkel och tillgänglig för alla och vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda denna tjänst även till kunder till Volvo Cars. Mot slutet av året kommer Volvo Cars kunder över hela Europa att kunna dra nytta av vårt ständigt växande offentliga laddningsnätverk. Vi ser fram emot ett framgångsrikt och givande samarbete.

Fler nyheter