886 Bilar i lager

Volvofinans Bank byter namn till Ziklo Bank

Volvofinans Bank har finansierat fordon och förverkligat bildrömmar sedan 1959. Länge finansierades bara Volvobilar, därav namnet. Men med åren har banken växt, efterfrågan har förändrats och idag finansieras flera olika bilmärken.

Företagserbjudandet för finansiering och administration av tjänstebilar, idag känt som CarPay Fleet, kommer att ingå under nya Ziklo-varumärket.

– Vi befinner oss i en ny era och bygger en mobilitetsbank som är utformad för att vara hållbar över tid, utan några begränsningar när det gäller produkter och affärsgrenar. Efter ett gediget arbete kom vi fram till att vårt nya namn är Ziklo. Namnet har inspirerats från latinets ”ciklo”, som betyder cykel/ kretslopp, och för oss symboliserar det rörelse och framtidens hållbara transporter, säger Conny Bergström, VD.

Namnet Volvofinans finns kvar

Mycket är som vanligt och Volvofinans finns kvar som produktnamn och varumärke för alla Volvorelaterade tjänster – som Volvo Billån, Volvokort och Volvofinans sparkonto. Även betaltjänster och appen CarPay behåller sina namn.

Bankens ägare Volvohandeln och Volvo Cars Sverige har varit en viktig del i det strategiska arbetet framåt och drivande i utvecklingen. 

Frågor och svar

Varför byter banken namn?

Sedan starten för över 60 år sedan har Volvofinans vuxit till ett av Sveriges mest välrenommerade finansinstitut. Genom åren har de hjälpt miljontals kunder att finansiera sina fordon på ett tryggt sätt. Länge finansierade de bara Volvobilar, men med åren har vi tagit in många andra märken. För att ännu bättre kunna möta framtidens behov med elektrifiering och hållbarhet vill de fortsätta bredda sitt erbjudande. De vill erbjuda fler fordonstyper, transportalternativ och varumärken. För att kunna göra det behövde dem byta vårt övergripande namn, och det nya namnet är Ziklo Bank.

Varför heter banken Ziklo Bank?

Namnet Ziklo kommer från ”ciklo” som är det latinska ordet för cykel/kretslopp. De valde namnet för att vara med och driva omställningen till den cirkulära ekonomi och mobilitet som är en förutsättning för allas vår framtid.

Vad händer med Volvofinans och CarPay?

Banken heter nu Ziklo Bank, men Volvofinans finns kvar som namn på signatursamarbetet med Volvo och de produkter som erbjuds i det samarbetet. CarPay finns också kvar, med samma erbjudande, app och webbplats som tidigare.

Påverkas mitt sparande på något sätt?

Ditt sparkonto heter fortfarande Volvofinans Sparkonto och fungerar precis som det alltid har gjort. Självklart omfattas ditt sparande fortfarande av den statliga insättningsgarantin, du har alltid fria insättningar och uttag samt en förmånlig sparränta utan bindningstid. Det enda som förändrats är bankgironumret som du använder när du sätter in pengar på ditt sparkonto. Du hittar ditt nya bankgironummer under ”Inbetalningsuppgifter” i CarPayappen och när du loggar in på carpay.se.

Behöver jag som kortkund göra något?

Nej, du som är kortkund behöver inte göra någonting alls. Ditt CarPaykort fungerar på samma sätt som det alltid har gjort.

Fler nyheter

 • Nu varnar din Volvo för olyckor framför dig

  Med nya Accident Ahead Alert introducerar Volvo Cars ytterligare en banbrytande uppkopplad säkerhetsfunktion i sina bilar: för första gången kan bilar varna förare om olyckor längre fram.

 • Volvo Cars uppgraderar elbilar och harmoniserar modellnamn

  Volvo Cars effektiviserar och standardiserar modellnamnen för sina elektriska bilar. De helt elektriska modellerna XC40 Recharge och C40 Recharge byter namn till EX40 respektive EC40.

 • Volvo Cars tillkännager ”end of diesel” på Climate Week NYC

  Produktionen av alla dieseldrivna Volvo Cars-modeller upphör i början av 2024. Om några månader kommer den sista dieseldrivna Volvobilen att ha byggts, vilket gör Volvo Cars till en av de första biltillverkarna att ta detta steg.

 • Driv ditt liv med Volvo EX90

  Den kommande, helt elektriska Volvo EX90, blir den första Volvon med hårdvara som är förberedd för dubbelriktad laddning.