864 Bilar i lager

Ny drivlina för laddhybrider – nu klarar du vardagskörningen på en enda laddning

Nu introducerar Volvo Cars en ny, förbättrad drivlina för laddhybriderna i 90- och 60-serierna. Det innebär att räckvidden med el förlängs markant, utsläppen av koldioxid kan minskas och körupplevelsen förbättras.

Med den nya och uppgraderade hybriddrivlinan förlängs den beräknade räckvidden på ren eldrift med upp till 90* kilometer på en enda laddning. Den genomsnittliga bilföraren inom premiumsegmentet kör färre än 50** kilometer på en vardag, vilket gör att de allra flesta bilförare som laddar bilen hemma – kommer att kunna klara av all sin vardagskörning på ren el med en ny laddhybrid från Volvo Cars.

Förbättringarna inkluderar främst:

 • Ett nytt batteri med ett tredje lager celler som ökar den nominella energin från 11,6 kWh till 18,8 kWh
 • En mer kraftfull bakre elektrisk motor på 145 hästkrafter, vilket resulterar i totalt 350 hästkrafter för hybridmotorn Recharge T6 och 455 hästkrafter för Recharge T8
 • Enpedalskörning på specifika modeller

“Det är år 2021 och människor ska inte längre behöva vara beroende av bensin eller diesel i sin vardagskörning. Våra senaste laddhybrider levererar all den elektriska räckvidd som behövs i de flesta människors dagliga liv”


– Henrik Green, CHIEF TECHNOLOGY OFFICER på Volvo Cars

Reducerade koldioxidutsläpp

I praktiken innebär den förbättrade batterikapaciteten att kunder kommer att kunna köra primärt på rent el-läge och därigenom har den nya drivlinan potential att reducera koldioxidutsläppen i körcykeln WLTP med upp till 50 procent. Den nya, förbättrade elektriska motorn ökar kraften i bakhjulen med 65 procent. Något som i sin tur ökar prestanda och körbarhet i alla lägen. Tillsammans med det nya batteriet ger den uppgraderade motorn bättre fyrhjulsdrift , vilket är speciellt användbart vid låga hastigheter, vid körning med släp, eller på hala underlag som kräver extra väggrepp och stabilitet.

Implementerar enpedalskörning 

Ytterligare uppgraderingar inkluderar enpedalskörning, något som ger en smidig och enkel körupplevelse. Funktionen som redan finns i Volvos elbilar, ger möjlighet att styra både gas och broms med enbart gaspedalen. Enpedalskörningen kommer att implementeras successivt i laddhybriderna Volvo XC60, S90 samt V90 Recharge.

Den extra batterikapaciteten kommer också till nytta under kalla vinterdagar och i stark hetta. Även när bilen inte står på laddning kan den förvärmas eller kylas via Volvo Cars-appen, samtidigt som en lång räckvidd på el bibehålls.


”Nu stärker vi vårt erbjudande med ett ännu starkare utbud till en fortsatt konkurrenskraftig prisbild. Det visar att vi menar allvar med vår elektrifieringsstrategi”

 

– Jessica Span, VD på Volvo Car Sverige

Till försäljning från och med idag

Den nya drivlinan introduceras på alla Volvo Recharge laddhybrider som baseras på SPA-plattformen (Scalable Product Architecture), vilket innefattar Volvo S60, V60, XC60, S90, V90 och XC90 Recharge. De finns till försäljning från och med idag.

 

*Räckvidden varierar mellan olika modeller. Räckvidd är enligt körcykel WLTP under kontrollerade omständigheter för nya bilar. Räckvidd vid verklig körning kan variera.

** Baserat på undersökning från konsultbolaget Sigma. Sigmas undersökning inkluderar statistik från vardagskörning i Kina, USA, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien.

 • Volvo

  Från 600 000 kr

 • Volvo

  Från 635 000 kr

 • Volvo

  Från 647 000 kr

 • Volvo

  Från 686 000 kr

 • Volvo

  Från 935 000 kr

Elektrifiering med Volvo

 • Elbilar

  Upptäck våra elbilar. Ibland är det tysta sättet det mest kraftfulla. Utan att släppa ut några avgaser och med mindre buller, oavsett hastighet.

 • Laddhybrider

  Vi erbjuder ett brett utbud av laddhybrider i alla storlekar. Hitta den modell som passar bäst just för dig.

 • Skattereduktion för Grön Teknik

  Få avdrag med 50 procent av kostnaderna och maximalt 50 000 kr när du köper en smart laddbox med installation.

Vill du veta mer om den nya drivlinan?

 

Kontakta säljare