869 Bilar i lager

Trygghet och säkerhet prioriteras för Trygg-Hansa vid tjänstebilsval

För företag vars medarbetare verkar över hela landet är valet av tjänstebilar en strategisk fråga. Särskilt viktigt är detta för Trygg-Hansa, eftersom bilarna utgör en central arbetsplats för många av deras anställda. Idag består företagsflottan enbart av laddhybrider eller elbilar.

- Alla våra företagsbilar är idag laddbara, vilket är en självklarhet för oss. Hållbarhet präglar allt vi gör i allt från vår egen produktutveckling till våra samarbeten, säger Göran Segelström, Fleet Manager på Trygg-Hansa.

"Vår ikoniska livboj finns på 80 000 platser runt om i landet och symboliserar vårt engagemang för samhällets välbefinnande." säger Göran Segelström, Fleet Manager på Trygg-Hansa.

Hög komfort, säkerhet och miljömedvetenhet

För Trygg-Hansa är det avgörande att erbjuda sina medarbetare bilar som är trygga, säkra och anpassade till det nordiska klimatet. Hög prestanda och komfort är viktigt, och de betonar också vikten av att minska klimatpåverkan. Volvo Car Retail uppfyllde dessa krav och erbjöd dessutom en nationell närvaro med anläggningar och verkstäder i flera regioner.

"Vi sökte en ledande billeverantör som kunde erbjuda ett tryggt och prisvärt samarbete. Det var också viktigt att det fanns såväl bilhandlare som verkstäder knutna till bilmärket över hela landet. Volvo Car Retail uppfyllde samtliga krav. Nu har vi samarbetat i över tio år och Volvo Car Retail har alltid agerat professionellt och gjort ett bra arbete." säger Göran Segelström.

Mer än ett försäkringsbolag

Utöver deras engagemang för hållbar mobilitet ger Göran en inblick i Trygg-Hansas bredare samhällsengagemang. Sedan 1828 har de inte bara säkrat människors liv och egendom utan har också aktivt arbetat för ungas psykiska hälsa och vattensäkerhet. Deras ikoniska livboj finns nu på 80 000 platser runt om i landet och symboliserar deras engagemang för samhällets välbefinnande.

Sedan deras integration i den danska Tryg-koncernen 2021 är Trygg-Hansa en del av Skandinaviens ledande försäkringsbolag med över 5,3 miljoner kunder och 7 500 medarbetare.

Framtidens fordon: en hållbar flotta

Samarbetet mellan Trygg-Hansa och Volvo Car Retail innebär att medarbetarna har möjlighet att välja mellan hybrid- eller elbilar under treåriga avtal. För närvarande består deras flotta av cirka hundrafyrtio laddbara fordon, och företaget är positivt inställt på att gå över till en helt ladd- och elbilsflotta. Dock är de medvetna om utmaningarna, såsom behovet av en uppdaterad infrastruktur av laddningsstationer och förbättrad räckvidd för att effektivt stödja deras verksamhet i hela landet. Göran berättar att medarbetarna generellt är mycket nöjda med att köra Volvo. De uppskattar den höga funktionaliteten, särskilt funktioner som Driver Alert Control som ökar säkerheten vid svåra väderförhållanden.

"Den avancerade teknologin i Volvo-bilarna bidrar till en positiv körupplevelse och stöder verkligen vårt företags krav på trygghet och säkerhet." säger Göran.

Hållbarhet som ledstjärna

Volvo Car Retail har som hållbarhetsstrategi att vi ska stötta, engagera oss i och vara en del av initiativ där hållbar utveckling med hjälp av innovation är en del av affärsmodellen. Därför ser vi gärna att företag vi samarbetar med, också har denna strategi. 

Hållbarhet är en central del av Trygg-Hansas företagskultur. Deras åtagande sträcker sig från produktutveckling och tjänster till skadehantering och förebyggande arbete.

"Vi har ambitiösa mål att minska vår miljö- och klimatpåverkan. Samtidigt ska vi erbjuda våra medarbetare en trygg arbetsmiljö som bygger på mångfald, jämställdhet och inkludering." avslutar Göran.

Genom att omfamna förändring och teknologiska framsteg driver de inte bara företaget framåt utan bidrar också till en mer hållbar och säker mobilitet för sina medarbetare och samhället i stort. En vision som Volvo Car Retail delar.

Vi är specialister på företagsbilar

Står du i begrepp att införskaffa en eller flera nya bilar till företaget? Vi finns här för att hjälpa dig välja rätt och guida dig genom djungeln av olika begrepp – vare sig det gäller förmånsvärde, företagsleasing, prisbasbelopp eller typ av bil. Våra erbjudanden är skräddarsydda för att passa ditt företag och är samtidigt enkla, transparenta och flexibla.

 • Sortera Recycling ställer om till en laddbar fordonspark

  För Sortera är miljö, hållbarhet och återvinning ledord som styr organisationens filosofi. Att det även ska genomsyra vad personalen kör för tjänstebilar är ett självklart antagande.

 • Elbilar

  Upptäck våra elbilar. Ibland är det tysta sättet det mest kraftfulla. Utan att släppa ut några avgaser och med mindre buller, oavsett hastighet.

 • Hållbarhet

  Volvo vill vara ett klimatneutralt företag 2040. Det är också en av de största utmaningarna som vi någonsin har stått inför. Vi är en del av problemet och därför är det upp till oss att ändra vad vi gör och hur vi gör det.

 • Laddat

  Här guidar vi dig i hur du ska tänka kring allt från val av bil till laddmöjligheter.