864 Bilar i lager

Möt Concept Recharge i Sörred

År 2021 presenterade Volvo Cars stolt en innovativ konceptbil under namnet Concept Recharge. Denna banbrytande bil utvecklades med avsikt att markera att i dagens moderna samhälle representerar elektrifiering inte bara en enkel övergång mellan drivlinor, utan introducerar även en helt ny dimension av tankesätt kring bildesign.

Nu har vi privilegiet att stolt visa upp Volvo Concept Recharge på vår anläggning i Sörred – en pionjär som banade vägen för dagens bilar, såsom den nuvarande Volvo EX30, som du kan utforska på våra anläggningar idag, samt EX90 som väntas anlända till oss under året.

Om Volvo Car Sörred

Du hittar oss på Huggåsvägen 5, i hjärtat av Torslanda. 

Här erbjuder vi försäljning av Volvo samt service av Volvo och Polestar. Vi har även hyrbil, däckservice, butik, Tanka-station och biltvätt på Tvätta.

Läs mer om vår anläggning

Volvo har länge varit kända för sitt skandinaviska arv inom design, och Concept Recharge har fungerat som ett manifest för nästa generation av Volvos elbilar. Bilen togs fram med det tydligt mantra om "mindre men bättre" därför har man skapat en konceptbil som inte bara eliminerar komplexiteten hos förbränningsmotorer utan även omdefinierar proportionerna för att maximera innerutrymmet och förbättra aerodynamiken. Det resulterar i en bil som inte bara erbjuder en hållbar körupplevelse utan också bättre stödjer det moderna familjelivet.

Arvet från konceptbilen i dagens bilar 

Den första generationens elbilar från Volvo delade golv med sina förbränningsmotordrivna syskon, vilket har skapat utmaningar med proportioner och innerutrymmen. Men med nästa generation av elbilar, där den första SUV:en baserad på en helt ny, elektrisk teknik leder vägen, har man tagit ett steg framåt. Plattor under golvet rymmer nu ett stort batteripaket, vilket har möjliggjort förlängd hjulbas och större hjuldimensioner. Detta har resulterat i kortare överhäng och ökat innerutrymme, inklusive generöst förvaringsutrymme mellan framsätena.

I Concept Recharge har dessa framsteg också möjliggjort förändringar i stolarnas positionering, takprofilen och bilens motorhuv, samtidigt som man bibehåller den uppskattade höga körpositionen som är känd från modeller som Volvo XC40, XC60 och XC90. Denna strategi har inte bara förbättrat aerodynamiken utan också ökat bilens räckvidd genom minskat luftmotstånd.

Ett nytt designspråk tog form

Bortom teknologiska framsteg introducerade Concept Recharge också ett nytt designspråk för Volvo. Genom att eliminera onödiga element och fokusera på hög precision fick bilen en ren och stilren framtoning. Den traditionella grillen har ersatts av en sköldliknande struktur, som kompletteras av en modern tolkning av Volvos signaturstrålkastardesign, Tors hammare. Strålkastarna använde sig av den senaste HD-teknikaktiverade rena grafiken som öppnas på natten för att visa de underliggande huvudlamporna.

Tekniken utvecklades

I Concept Recharge finns en stor 15-tums pekskärm som står i centrum för den nya och förbättrade användarupplevelsen hos nästa generations anslutna infotainmentsystem. Tekniken i bilen är utformad för att vara logisk och intuitiv att använda och skapar en upplevelse som präglas av lugn. Förutom teknologiska framsteg i infotainmentet hyllar Concept Recharge också skandinavisk designtradition med rena linjer och användning av hållbara material i kupén. Med Concept Recharge ville man skapa en verklig skandinavisk vardagsrumskänsla, där den senaste användarupplevelsetekniken kombineras med ett vacker och hållbart material.

Säkerhet i dagens bilar tog form i Concept Recharge

Slutligen återspeglar Concept Recharge Volvos säkerhetsambitioner. En LiDAR-sensor från Luminar, centralt placerad på taket, samlar in data om bilens omgivning och representerar en viktig komponent i Volvos planer för autonom körning och framtidens säkra teknik.Upplev Concept Recharge och EX30

Upplev bilen hos oss på Volvo Car Sörred

Med Concept Recharge ville man bygga vidare på Volvos designtradition på ett modernt sätt och fungerar som en vägvisare in i en helt elektrisk framtid.  Nu finns denna bil att beskåda hos Volvo Car Sörred, där du kan uppleva konceptbilen och nästa generations elbil som har premiär just nu, nämligen Volvo EX30.

Fler nyheter

  • Volvo EX30 - en helt elektrisk SUV

    Nu är den här - nya Volvo EX30. Vår minsta SUV någonsin. Den har allt du kan förvänta dig av en Volvo, men i ett mindre format.

  • Elbilar

    Upptäck våra elbilar. Ibland är det tysta sättet det mest kraftfulla. Utan att släppa ut några avgaser och med mindre buller, oavsett hastighet.