889 Bilar i lager

C40 Recharge tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP:s säkerhetstester

Helt elektriska Volvo C40 Recharge har tilldelats fem stjärnor för säkerhet i Euro NCAP:s tester 2022 och gör därmed sina syskon i vårt modellprogram sällskap som en av de säkraste bilarna på vägarna.

Betyget förlänger Volvo Cars femstjärniga svit i Euro NCAP:s tester, eftersom alla testade Volvo-modeller som säljs idag har fått fem stjärnor i sina respektive Euro NCAP-bedömningar.

C40 Recharge fick särskilt bra resultat när det gäller passagerarsäkerhet och förarassistanssystem, till stor del tack vare att ett av de mest omfattande säkerhetserbjudandena i segmentet ingår som standard. Säkerhetstekniken hjälper bland mycket annat föraren att detektera och undvika kollisioner, hålla kvar bilen i filen och minska konsekvenserna om bilen oavsiktligt skulle köra av vägen.

– Vi strävar alltid efter att vara ledande inom säkerhet, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars Safety Centre. – Det innebär att vi följer strikta säkerhetsstandarder i alla våra bilar. Många av dessa standarder har vi varit delaktiga i att utveckla och etablera över tid. Oavsett vilken Volvo du väljer kommer du och dina nära och kära att färdas i en av de säkraste bilarna på marknaden.

C40 Recharge, som lanserades 2021, är Volvo Cars andra helt elektriska modell. De närmaste åren planerar Volvo Cars att rulla ut en helt ny familj av elbilar, en av branschens mest ambitiösa elektrifieringsplaner.

Volvo Cars var den första etablerade biltillverkaren att åta sig att elektrifiera hela sitt modellprogram och man siktar på att endast sälja elektriska bilar till 2030. Målet är inställt på att hälften av den globala volymen ska bestå av renodlade elbilar redan 2025. För att spegla Volvo Cars ambition att vara branschledande inom säkerhet kommer nästa generations Volvomodeller även att sätta ny standarder inom säkerhet.

Läs mer om C40

Fler nyheter

 • Förenklad publik laddning genom ny app-integration

  Volvo-förare har nu tillgång till över 270 000 laddningspunkter över hela Europa genom en enkel knapptryckning efter integreringen av Plugsurfing-plattformen direkt i Volvo Cars-appen.

 • Andas renare luft i våra bilar

  Volvo Cars vidtar åtgärder för att erbjuda ständigt bättre luftkvalitet i sina senaste bilar genom banbrytande luftrening, vilket hjälper de åkande att andas renare luft.

 • Sverigefavorit i toppform

  Sveriges just nu mest registrerade bil Volvo XC40 har blivit ännu bättre. Edit var nyfiken på senaste upplagan av Volvo XC40 och tog ett snack med Emma Berntsson, kommersiell projektledare på Volvo Cars.

 • Volvo Car Sörred testar ny trådlös laddningsteknik

  Volvo Cars integrerar och testar ny trådlös laddningsteknik skarpt i stadsmiljö för att utvärdera potentialen hos tekniken för framtida elbilar.