436 Bilar i lager

Volvo Cars AB förvärvar Upplands Motor AB

Denna vecka tillkännagavs att Volvo Cars Sverige har för avsikt att förvärva Upplands Motor AB.

Tillträdet är beräknat att ske under Q1 2021 efter godkännande från konkurrensmyndigheterna. Upplands Motor Stockholm (Mercedes) ingår inte i affären utan familjen Lindström har för avsikt att på sikt hitta en lämplig köpare som kan fortsätta den gynnsamma utvecklingen. I samband med affären har Volvo Cars Sverige även föreslagit ett komplett övertagande av återförsäljaren Bra Bil i syfte att slå ihop dessa två verksamheter med Volvo Bil, Volvo Cars egen återförsäljare.

Affären innebär att familjen Lindström efter 80 år med Volvohandel och 30 år med Upplands Motor säljer UMAB delen av rörelsen som omfattar Volvo, Renault, Begagnat, Hertz och Ford (service-delen) till Volvo Cars.

Vid eventuella frågor kontakta vd Kent Jonsson, 08-580 00 712.

Fler nyheter från Upplands Motor

  • Vi finns här för dig och din bil

    Volvo Cars Sverige förvärvar Upplands Motor. Fram tills att affären godkänts av konkurrensmyndigheten fortgår vår verksamhet för alla varumärken precis som vanligt.

  • Bästa tipsen att tänka på vid upphandling

    Upphandlingar kan ibland kännas krångliga och komplexa. Här ger Lena Gustavsson, Key Account Manager på Upplands Motor sina bästa tips

  • Information med anledning av Corona­viruset

    Information till våra kunder om hur vi hanterar din bil när den är på service och hur vi tar hand om de miljöer våra kunder vistas i.